Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 3.000 de imigranți au sosit astăzi în sudul Germaniei

ro

06 Sep, 2015 18:58 951 Marime text
 
Circa 3.000 de solicitanți de azil veniți din Ungaria prin Austria au sosit astăzi în landul Bavaria, în sudul Germaniei. Ei așteaptă în continuare sosirea altor 5.000, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției din Munchen, relatează AFP.
 
 
Dar, această cifră marchează o scădere în raport cu cei 8.000 de noi sosiți cu trenul sau autobuzul înregistrați sâmbătă în țară.
 
În timp ce, Europa se confruntă cu una dintre cele mai grave crize de migrație de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial, Berlinul a relaxat regulile de primire pentru cetățenii sirieni, renunțând să-i trimită spre punctul de intrare în Europa, potrivit agerpres.ro.
 
Astăzi de dimineață, în cursul unei convorbiri telefonice, dintre cancelarul german Angela Merkel și premierul ungar Viktor Orban au convenit „că atât Ungaria cât și Germania trebuie să-și respecte obligațiile europene” și că afluxul de refugiați de la sfârșitul săptămânii este excepțional, a precizat Georg Streiter, purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel.
 
Se așteaptă ca Germania să înregistreze aproximativ 800.000 de cereri de azil în acest an, de patru ori mai mult decât anul trecut.


Sursa foto: blikk.hu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii