Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 18 01 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Anunț important pentru românii participanți la Loteria Vizelor

ro

09 Sep, 2016 13:47 1321 Marime text
Ambasada Statelor Unite la București informează că, pe data de 6 septembrie, Departamentul de Stat de la Washington a selecat un număr suplimentar de 7.700 de câştigători ai Loteriei Vizelor din întreaga lume, pentru anul 2017.
 
Dacă v-aţi înscris la Loteria Vizelor în octombrie 2015, sunteți rugați să folosiţi numărul unic de confirmare pe singurul website oficial pe care puteţi verifica situaţia înscrierii dumneavoastră (Entrant Status Check), www.dvlottery.state.gov, pentru a vedea dacă vă număraţi printre câştigătorii selectaţi în această rundă suplimentară.
 
Participanţii câştigători sunt încurajaţi să completeze de urgenţă formularul online DS-260 pentru a li se putea programa un interviu la Ambasadă înainte de ultima zi a programului, 30 septembrie 2017.
 
În cadrul programului Loteria Vizelor DV-2015, au fost selectaţi 1.068 de români câştigători. Până în prezent, la Loteria Vizelor DV-2016 au fost selectaţi 626 de români, iar Ambasada SUA este ocupată cu interviurile câştigătorilor şi cu emiterea vizelor de imigrare pentru cei selecţionaţi şi familiile lor, astfel încât aceştia să poată deveni rezidenţi permanenţi în Statele Unite.
 
Pe 6 septembrie, Departamentul de Stat a trimis un mesaj unui număr total suplimentar de 7.700 de persoane selectate din întreaga lume, solicitându-le să verifice situaţia înscrierii lor la: www.dvlottery.state.gov, se arată într-un comunicat al reprezentanței diplomatice SUA la București.
 
Persoanele selecţionate în cadrul Loteriei Vizelor 2017, care se califică şi membrii familiilor lor trebuie să primească vize înainte sau în data de 30 septembrie. În plus, dacă toate cele 50.000 de vize de imigrare DV se vor emite înainte de această dată, programul se va încheia mai devreme.
 
Participanţii „selectaţi” trebuie să acţioneze acum pentru că procesul de solicitare a vizei de imigrare poate fi unul de durată. Participanţii trebuie să păstreze în continuare numărul de confirmare până la sfârşitul procesului de solicitare a vizei. Veţi avea nevoie de numărul de confirmare pentru a avea acces la informaţii pe toată durata procesului de solicitare a vizei de imigrare prin Entrant Status Check.
 
Departamentul de Stat nu va solicita nici un fel de plată cu excepţia taxei de solicitare a vizei de imigrare, care se va plăti la interviu, doar la Ambasadă sau Consulatul SUA. Orice entitate care solicită plata unei sume de bani prin Western Union sau online pentru participarea la Loteria Vizelor din partea Guvernului SUA este frauduloasă.
 
Doar website-urile cu domeniul „.gov” sunt website-uri oficiale ale Guvernului SUA. Multe alte website-uri (al căror nume se încheie cu „.com”, „.org” sau „.net”) oferă informaţii sau servicii de imigrare sau viză. Departamentul de Stat nu susţine, nu recomandă şi nu sponsorizează informaţiile sau materialele prezentate pe aceste website-uri. Fiţi prudenţi dacă vi se solicită informaţii personale prin e-mail.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii