Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important în legătură cu Farul Constanţa! „Nu vom trata antrenorii, membrii staff-ului sau jucǎtorii ca pe nişte sclavi“

ro

31 Jul, 2016 10:25 3195 Marime text
Pe pagina de Facebook FC FARUL Constanta 1920 a fost postat un comunicat prin care se anunţă intenţia de a pǎstra „în viaţǎ spiritul Farului“ şi de a le permite şi celor mai tineri dintre suporteri ocazia de a merge împreunǎ cu copiii lor la meciurile Farului. Tot potrivit comunicatului, „în paralel cu încercarea de a salva actualul club de la desfiinţare, am dat curs şi proiectului anunţat, acela de a înfiinţa o nouǎ echipǎ“.
 
Iată comunicatul integral

„În urma discuţiilor purtate cu actualul finanţator al clubului şi cu reprezentanţii autoritǎţilor locale, cu privire la soarta F.C. Farul Constanţa, dorim sǎ facem publice urmǎtoarele informaţii: Într-un oraş populat îndeosebi cu suporteri ai echipelor din Capitalǎ, dorim sǎ pǎstrǎm în viaţǎ spiritul Farului şi sǎ le permitem şi celor mai tineri dintre suporteri ocazia de a merge împreunǎ cu copiii lor la meciurile Farului. Astfel, în paralel cu încercarea de a salva actualul club de la desfiinţare, am dat curs şi proiectului anunţat, acela de a înfiinţa o nouǎ echipǎ.

Luni, 01.08.2016, vor fi depuse cele patru cereri de rezervare a denumirii noii asociaţii în jurul cǎreia va activa noua echipǎ. Toate cele 4 denumiri conţin cuvintele “Farul” şi “suporteri”, pentru cǎ suporterii vor fi printre cei care vor cârmui destinele noii entitǎţi. In cursul zilei de duminica deschide şi contul şi atunci va fi şi alimentat pentru prima oarǎ. În acest fel, toţi cei care doresc sǎ sprijine acest proiect vor putea contribui şi financiar. Toate detaliile contului vor fi publice şi vor putea fi consultate în timp real de cǎtre toţi potenţialii deponenţi. Modelul care il dorim urmat este modelul SOCIOS. Plătești si automat devii acționar cu drept de vot. In functie de suma depusă.

Ne dorim un club de fotbal bazat pe valorile vechi: tradiţie, istorie, transparenţǎ în cheltuirea banilor, respect pentru jucǎtori, colaboratori şi adversari. Vom instala în poziţiile cheie oameni de fotbal, adevǎraţi farişti, care au demonstrat atât pe teren, cât şi în viaţa de zi cu zi devotament pentru culorile alb-albastre. Nu vom permite ca deciziile sǎ fie luate de cǎtre o singurǎ persoanǎ sau de cǎtre un grup restrâns de indivizi. Nu vom trata antrenorii, membrii staff-ului sau jucǎtorii ca pe nişte sclavi şi nici nu vom admite nerespectarea obligaţiilor asumate faţǎ de aceştia (salarii, prime de obiectiv, prime de joc etc.). De asemenea, vom pune la dispoziţia acestora toate facilitǎţile necesare performanţei (condiţii corespunzǎtoare de cazare, alimentaţie, asistenţǎ medicalǎ etc.). La fiecare meci, se vor organiza strângeri de fonduri suplimentare, ce vor fi investite în echipǎ. Dar toate acestea sunt condiţionate de realizarea bugetului propus. Fǎrǎ aceastǎ principalǎ condiţie, nici nu vom porni la drum, iar toţi banii din donaţii vor fi restituiţi integral! Putem garanta un singur lucru: indiferent în ce eşalon vom activa, obiectivul va fi mereu promovarea.

Considerǎm cǎ suntem cei care avem dreptul şi obligaţia de a întreprinde orice acţiune care sǎ fie în sprijinul F.C. Farul, pentru cǎ am rǎmas alǎturi de echipǎ pânǎ acum şi ne dorim sǎ putem face acest lucru şi pe viitor. De aceea, nu vom abandona nici demersurile de a salva actuala echipǎ sau de a recupera cel puţin palmaresul şi emblema.

Vrem sa aducem la cunostinta tuturor suporterilor faristi ca deja s-au desemnat antrenorii: Ion Barbu si Gica Mine. Au confirmat pana acum jucătorii Florin Pătrașcu si Vladut Neagu. Ii dorim de asemenea alaturi de noi în noul proiect pe Cristocea Vasilica, Bajan, Alex Grigoraș dar si pe multi altii.

În încheiere, dorim sǎ mulţumim tuturor celor care ne-au încurajat pânǎ acum şi ne-au asigurat de sprijinul lor şi invitǎm pe toţi cei care împǎrtǎşesc idealurile noastre sǎ ni se alǎture. Farul NU moare!“.

Comunicatul este semnat de „presedinte - Alexandru Anghel“ şi de „vicepresedinte Bedivan Razvan“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii