Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Gitenstein, convins că România va rămâne partener privilegiat al SUA

ro

19 Nov, 2012 22:13 1414 Marime text

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a exprimat luni, într-o întrevedere de rămas bun cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, convingerea că parteneriatul strategic cu România va continua să se dezvolte în parametrii deja agreaţi, informează MAE.

Ambasadorul american a exprimat "convingerea că Parteneriatul Strategic bilateral va continua să se dezvolte, în parametrii deja agreaţi şi că România va rămâne un partener privilegiat şi de încredere, stabil şi predictibil, al SUA în regiune" , evidenţiază comunicatul MAE transmis MEDIAFAX.

 Gitenstein a asigurat şi în privinţa angajamentului său personal "faţă de România şi faţă de Parteneriatul Strategic româno-american, arătând că va sprijini, şi în viitor, eforturile comune de aprofundare a cooperării, pe toate dimensiunile acestuia".

Potrivit MAE, ministrul Corlăţean i-a făcut lui Gitenstein "o scurtă prezentare pe tema evoluţiilor interne, inclusiv a celor legate de procesul electoral". Şeful diplomaţiei "a subliniat angajamentul Guvernului pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de transparenţă a acestuia, cu respectarea principiilor democratice şi a statului de drept".

În acest context, Corlăţean a exprimat şi "speranţa ca opţiunea electoratului român din 9 decembrie 2012 să fie respectată de către toţi actorii politici din România".

Citeste AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii