Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupusul agresor al familiei din Piteşti este prezentat astăzi magistraţilor, cu propunere de arestare (video)

ro

27 May, 2015 11:32 2034 Marime text
 
Principalul suspect în cazul tâlhăriei comise în data de 16 mai în Piteşti a fost depistat de polițiști. Este vorba despre Dumitru Vasile Burcea de 33 de ani, din Argeş, iar polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze pentru prinderea lui. El se află şi în colimatorul poliţiştilor din Constanţa. La începutul acestei luni, el ar fi intrat peste o familie din Mangalia şi l-ar fi tăiat cu sabia pe un bărbat aflat în imobil. Surse din rândul anchetatorilor susţin că întâmplarea a avut loc în 2 mai, ora 21.40. Presupusul agresor a intrat atunci în casa familiei respective folosind uşa de la bucătărie, care nu era încuiată. S-a năpustit asupra bărbatului pe care l-ar fi luat la pumni şi apoi l-ar fi rănit cu o sabie. După asta a părăsit locuinţa. În urma cercetărilor specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit că din casă nu lipseşte nimic. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa. Victima, Vasile Neagu, deține, împreună cu familia sa o afacere de pompe funebre. Presupusul agresor va fi prezentat astăzi magistraţilor din Piteşti, cu propunere de arestare preventivă. Între timp, el a fost fost audiat de poliţiştii din Argeş, însă nu şi-a recunoscut fapta. 

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul suspect nu este un apropiat al cercului milionarilor jefuiți, așa cum s-a speculat în mass-media. El este specializat în infracţiuni cu violenţă comise în România, dar şi în alte ţări din Europa, după cum spun sursele citate. Cert este că Burcea s-a străduit foarte tare să-şi protejeze identitatea, evitând să privească spre camerele video, purtând o şaptă, cu un cozoroc, ce îi ascundea faţa dintr-un anumit unghi. De aici au pornit anchetatorii. Ei au sperat că suspectul şi-a luat aceste precauţii doar în apropierea vilei unde a dat lovitura, aşa că a început o cursă contra cronometru, în care poliţiştii au verificat toate camerele de supraveghere de la casele din cartier, doar-doar îl vor putea identifica. Surse din cadrul anchetei au arătat că s-au vizionat mii de ore de înregistrare, însă la final toată această muncă a fost încununată de succes: Burcea a fost identificat. 

Amintim că Burcea este bănuit că ar fi pătruns într-un imobil, din Pitești, prin escaladarea gardului, iar din interior, prin violență asupra proprietarilor, a sustras 5.000 de euro și 7.000 de lei. În momentul jafului, Camelia Cristescu, soţia afaceristului din Piteşti, se afla singură în curtea casei, iar soţul ei se afla în interiorul vilei, alături de copil. Femeia a fost lovită cu o bucată de lemn în creștetul capului. Hoţul a mers apoi în dormitor, unde l-a atacat pe afacerist, chiar sub privirile copilului său. După atac, copilul a fugit în altă cameră, unde se afla sora lui şi o bonă. Tatăl său s-a târât până pe terasă, unde şi-a găsit soţia cu capul zdrobit.
În urma atacului, omul de faceri s-a ales cu răni uşoare. El a declarat că leziunile provin de la box-ul metalic folosit de agresor, după ce acesta ar fi urcat la etajul I și l-ar fi lovit în față. În schimb, soţia lui este în stare foarte gravă şi a fost transferată la un spital din Capitală. În urma agresiunii asupra soților Camelia și Ovidiu Cristescu, primul care a alertat autoritățile a fost un vecin.
 Ieri, Dumitru Burcea a fost prins de polițiști, în Sibiu. În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistă – I.G.P.R a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la evenimentele de care vă povesteam la început, din Mangalia.

De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatulului de la Prüm, prin intermediul Institutului Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii