Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Năstase În 2011, în opoziţie nu trebuie să ne acuzăm unii pe ceilalţi, nu trebuie să căutăm vinovaţi

ro

03 Jan, 2011 13:28 802 Marime text

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că, pentru romani, anul 2011 ar trebui să fie unul în care speranţa poate renaşte, apreciind că este important ca partidele din opoziţie să coopereze în acest an şi să nu înceapă să caute vinovaţi.

'Este important ca, în opoziţie, să nu începem să căutăm şi noi vinovaţi, dacă vedem că presiunile la adresa puterii nu produc rezultate imediate. Nu trebuie să ne acuzăm unii pe ceilalţi, nu trebuie să fugim de răspunderea cooperării, nu trebuie să căutăm vinovaţi. Trebuie să căutăm soluţii. Soluţii care, eu cred, există. (...) Avem speranţa că opoziţia se va întări prin atragerea treptată a cât mai multor parlamentari, nemulţumiţi de ceea ce face actuala putere. Şi, în acest sens, trebuie receptat şi apelul meu, (...) către UDMR', a afirmat Năstase pe blogul personal, în ultima postare din 2010.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a adăugat că anul 2010 a adus, totuşi, pe lângă măsurile de austeritate care i-au afectat pe românii săraci şi dezavantajaţi, şi ceva care poate da speranţa pentru viitor - mobilizarea vocilor care se opun lui Băsescu şi lui Boc, menţionând că în acest an opoziţia a reuşit 'să blocheze tăierea pensiilor cu 15%, a demascat fraude, a amânat aplicarea unor legi proaste, a forţat Guvernul să retragă proiecte greşite'.

Liderul CN al PSD le-au urat totodată românilor ca 2011 să devină 'anul în care românii şi-au luat soarta în propriile mâini, anul în care românii s-au opus minciunii şi dezamăgirii, anul schimbării şi al revenirii la normalitate'.

Adrian Năstase a afirmat că 2010 a reprezentat, din punctul său de vedere, 'cel mai greu an din istoria noastră post-1989'.

Liderul CN al PSD a apreciat că în 2011, cei de la putere, care 'nu au curaj să îşi asume nimic', vor continua să găsească vinovaţi 'şi mai agresiv decât până acum'.

'Băsescu şi Boc vor da vina pe opoziţie, pe populaţie, pe presă sau pe toată lumea. Este un mecanism deja rodat anul acesta. Este însă important ca noi, cei din opoziţie, să nu cădem în aceeaşi capcana - aceea de a fugi de răspundere. E important să avem răbdare, să avem inteligenţă şi să ştim să jucăm cartea cea mai importantă - cea a apărării democraţiei româneşti. Fiindcă, da, anul viitor se joaca soarta democraţiei româneşti. Dacă nu vom reuşi să debarcăm actuala putere, mă tem foarte tare că PDL şi Basescu nu vor pleca de bună-voie de la putere la alegeri. Ţara a devenit doar teritoriul de unde PDL îşi strânge banii pentru viitoarele alegeri', a mai spus Adrian Năstase.

Sursa: http://www.agerpres.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii