Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Potrivit OLAF Acuzaţia de conflict de interese ar trebui să determine stoparea exercitării atribuţiilor

ro

17 Jun, 2015 16:00 1334 Marime text
Ofiţerul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) Thomas Steiger a declarat, astăzi, la Bucureşti, că una dintre problemele foarte importante şi foarte greu de dovedit este conflictul de interese, iar astfel de suspiciuni ar trebui să apară atunci când se constată creşterea bruscă a averii, când o persoană refuză să fie mutată pe o altă funcţie sau atunci când are o relaţie neobişnuită cu unul dintre licitatori. Întrebat dacă o persoană care este acuzată de conflict de interese ar trebui să demisioneze, oficialul OLAF a apreciat că acuzaţia de conflict de interese ar trebui să determine persoana vizată să ia în calcul percepţia publică, faptul că relaţiile în care este implicat pot provoca probleme şi, în acest context, nu ar trebui să îşi mai exercite acele atribuţii. El a adăugat că o astfel de măsură nu ar trebui interpretată ca fiind o măsură disciplinară, ci că este important să se facă acest lucru în mod transparent, iar persoana vizată să îşi asume consecinţele.
Steiger a făcut aceste declaraţii în cadrul conferinţei de deschidere a proiectului "Achiziţiile publice din România - îmbunătăţirea legislaţiei pentru o mai bună protecţie a intereselor financiare ale UE", organizată, astăzi, de Freedom House Romania.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • isis 07 Jun, 2018 11:07 Da, adica tocmai marii exportatori de coruptie din lume apeleaza la "bunul simt" al persoanelor corupte. Adica noi care-i platim suntem idioti, asta-i stirea nu?