Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Ciolacu se arată optimist despre intrarea totală în Schengen, după întâlnirea cu Olaf Scholz

ro

06 Apr, 2024 15:49 476 Marime text


Sursa foto: Facebook



 
  • Premierul Marcel Ciolacu a spus, sâmbătă, în cadrul vizitei cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, în România, că țara noastră mizează în continuare pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei. 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, potrivit știripesurse.ro.


Discuțiile au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit omologului din Germania pentru sprijinul țării sale și al său personal pentru aderarea României la Schengen, proces pentru a cărui finalizare țara noastră mizează, în continuare, pe sprijinul Germaniei, astfel încât să fie eliminate cât mai curând și controalele la frontierele terestre.

Ambii înalți oficiali au apreciat, totodată, nivelul excelent al dialogului politic bilateral și al cooperării economice, Germania fiind cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia românească.


Citește și
MAE salută aderarea României la spațiul Schengen prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii