Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACIA „Serviciul de maxi-taxi trebuie reformat”

ro

24 Sep, 2015 14:02 1474 Marime text
 
Potrivit unui comunicat transmis de „Asociația Constanța Ia Atitudine” (ACIA), constănțenii ar fi reclamat în multe rânduri serviciul de maxi-taxi, astfel ei spun că microbuzele sunt supraaglomerate, că de multe ori nu li se eliberează bilet și/sau li se vorbește urât de către șoferi, dar și că, cel mai important, nu se simt în siguranță.
 
Primăria Constanța a precizat, în urma unei solicitări a Asociației Constanța Ia Atitudine, că în acest moment, în municipiul Constanța sunt autorizate să circule 86 de maxi-taxi. Avizele de traseu se eliberează anul.
 
„Suma încasată de pe urma unui aviz de traseu este de 236 de lei pe an”, a precizat Liviu Pătrașcu, director executiv în cadrul Primăriei Constanța.
 
Potrivit paginii sale de internet, compania Grup Media Sud, care operează maxi-taxi în orașul Constanța, lucrează pe șapte trasee.
 
De la începutul anului, Poliția Locală a aplicat 27 de sancțiuni contravenționale.
 
„Primăria câștigă o sumă modică de pe urma acestor mijloace de transport în comun, neavând posibilitatea de a-i controla decât indirect, prin Poliția Locală. Cerem primăriei să creeze un cod de conduită și siguranță, care să fie afișat în fiecare maxi-taxi, dar și să creeze un call-center unde să poată fi reclamate toate neregulile”, a declarat Andrei Popescu, președinte ACIA.
 
Tot el spune că regulamentul ar trebui să includă prevederi precum: călătorii pot urca doar în limita scaunelor disponibile; șoferul trebuie să aibă o ținută decentă, să nu vorbească la telefon, să conducă regulamentar, obligativitatea acestuia de a fi testat pentru consumul de alcool înainte de a se urca la volan.
 
„De asemenea, cerem Poliției Locale controale mai amănunțite. Nerespectarea acestui regulament ar trebui sanctionat cu amendă și suspendarea dreptului de a folosi ruta pe o perioadă determinată”, a precizat Andrei Popescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii