Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenţii de la "Spiru Haret" ar putea susţine cinci examene şi o licenţă

ro

29 Sep, 2010 08:49 2364 Marime text

Ecaterina Andronescu rezolvă problema absolvenţilor care nu au încă o diplomă de licenţă legală. Potrivit unei propuneri legislative, absolvenţii specializărilor neacreditate trebuie să susţină un concurs de selecţie din cinci probe şi un examen de licenţă la o altă universitate decât cea absolvită. Dacă această lege va fi adoptată, cei 15.000 de studenţi cu diplomele nerecunoscute ar putea intra în legalitate. VEZI PROIECTUL DE LEGE

Absolvenţii specializărilor neacreditate de la Universitatea 'Spiru Haret' ar putea fi obligaţi să susţină un concurs de selecţie cu 5 probe şi un nou examen de licenţă, potrivit unei noi propuneri legislative. Iniţiativa, înregistrată la Camera Deputaţilor pe 16 septembrie 2010, aparţine fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru spune că examenul pe care îl propune e singura soluţie pentru aceşti absolvenţi.
Această nouă lege iniţiată de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu se află la Camera Deputaţilor. Dacă va trece şi de Senat legea şi-ar putea produce efectele în prima sesiune de licenţă din anul universitar 2010-2011, adică în februarie 2011.

Reprezentanţii ministerului spun că nu au aflat de propunerea doamnei Andronescu şi că ei continuă discuţiile cu Universitatea Spiru Haret pentru a le rezolva problema diplomelor.

Sursa: www.realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iancu 29 Sep, 2010 14:14 Singura solutie pentru acesti absolventii,este sa o dea in judecata Dna.Andronescu si USH,pentru nerespectarea Constitutiei si a Legii.nr.85/1994.MEdCT.a dormit in front timp de 100 de ani ,fara sa se deranjeze sa controleze centrele ID din toata tara si acum vine si isi bate joc de sufletele unor oameni complet nevinovati.Absolventii,nu va lasati dati in judecata aceste institutii,care v-au furat sufletul,conoform Art.998-999,din codul Civil.Mergeti la CEDO si aratati lumii,cum isi bat joc de voi,cei ce ar trebui sa va apere de infractori!...refuzati alte si alte examene!..Examenele le-ai sustinut conform L.85/1994.