Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit cel mai bătrân general din Armata Română avea 107 ani şi nu a fost căsătorit niciodată

ro

13 Sep, 2011 17:44 3105 Marime text

nicolae_dumitrescu.jpgGeneralul de Brigadă în Rezervă, Nicolae Dumitrescu, a murit ieri, la venerabila vârstă de 107 ani. El va fi înmormântat mâine la Ghencea Militari. Bătrânul primise o „locuinţă de necesitate" de la Primărie la etajul cinci, într-un bloc al cărui lift nu funcţiona, în urmă cu un an.

Nicolae Dumitrescu (107 ani), locuia într-un apartament de pe strada I.C. Brătianu din Centrul Capitalei din 1932, de când s-a construit imobilul. Din luna august, clădirea a intrat în reparaţii, iar fiecare locatar a primit câte o locuinţă de necesitate în blocurile gemene 107 şi 108 de pe Bulevardul Naţiunile Unite.

Generalul Dumitrescu a primit şi el o garsonieră situată la etajul cinci în blocul 108. Deşi plătea chiria pentru locuinţa temporară încă din august anul trecut, el n-a vruit să se mute din cauză că liftul din blocul 108 nu funcţiona. „Nu mă duc acolo pentru că nu merge liftul şi nu pot să urc atâta. Să facă liftul şi mă duc", spunea bătrânul într-un interviu acordat pentru „Adevărul".

„Nea Nelu" a luptat pe frontul din Odessa în Al Doilea Război Mondial şi spunea, în urmă cu un an, când a dat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul" că a ajuns la venerabila vârstă de 107 ani pentru că nu a făcut excese, a făcut sport şi, spune el mai în glumă mai în serios, nu s-a căsătorit niciodată.

Într-un final, bătrânul s-a mutat în locuinţa dată de la Primărie. „Cred că asta l-a omorât, faptul că trebuia să urce scările de fiecare dată când ieşea din casă", a spus nepotul acestuia pentru „Adevărul".

Sursa: Adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii