Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit caricaturistul elvețian Mix & Remix

ro

20 Dec, 2016 21:23 1580 Marime text
Caricaturistul elvețian Mix & Remix, pe numele său real Philippe Becquelin, a murit luni la 58 de ani, a anunțat familia sa pe rețelele de socializare citate de AFP, potrivit Agerpres.

„Cu o imensă tristețe vă anunțăm decesul lui Mix & Remix a cărui luptă înverșunată împotriva cancerului de pancreas a luat sfârșit ieri seară", a scris marți familia într-un mesaj însoțit de ultima sa caricatură.

Philippe Becquelin a lucrat pentru mai multe ziare elvețiene, dar și pentru revistele Courrier International și pentru Siné Hebdo.

Absolvent al Școlii cantonale de artă din Lausanne, Becquelin suferea de cancer pancreatic de mai multe luni. El a vorbit deschis despre boala sa în septembrie cu prilejul unei ceremonii pentru un premiu: "Trăiam într-un stres de neînchipuit înainte de a mă îmbolnăvi. Făceam și câte 50 de caricaturi pe săptămână, ușor. Am făcut caricaturi pentru a-mi câștiga traiul dar și pentru plăcerea simplă de a desena", a spus el cu acel prilej.

Mix & Remix era cunoscut pentru caricaturile sale în rândul oamenilor politici, cărora le scotea în evidență mai ales nasul.


Sursa foto: hebdo.ch
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii