Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

150 de migranți au fost lăsați să intre pe teritoriul Sloveniei

ro

18 Sep, 2015 07:25 1129 Marime text
 
Un tren ce avea în vagoane aproximativ 150 de migranți care fuseseră blocați ieri de autoritățile slovene la granița cu Croația a plecat în cursul nopții spre un oraș din vestul Sloveniei, a anunțat poliția slovenă, citată de AFP.
 
Trenul cu trei vagoane a părăsit astăzi la ora locală 02.00 (00.00 GMT) gara slovenă Dobova, la granița cu Croația, îndreptându-se spre orașul Postojna, în vestul Sloveniei, potrivit poliției slovene.
 
Migranții urmau să fie plasați într-un centru pentru străini din Postojna, potrivit agerpres.ro.
 
Cei circa 150 de migranți sunt primii care pătrund în Slovenia după ce valul de migranți tranzitând Serbia a fost blocat de închiderea graniței ungare. Migranții încearcă să ajungă în Europa de Nord și să treacă prin Croația și Slovenia.
 
„În cursul unui control obișnuit la graniță în trenul care venea din Croația, am descoperit că 150 dintre cei 300 de pasageri nu răspundeau cerințelor pentru a putea intra în Slovenia”, le-a declarat aseară un purtător de cuvânt al poliției de frontieră slovene, Anton Stubljar, jurnaliștilor aflați la Dobova, potrivit agerpres.ro.
 
De asemenea, reprezentantul poliției a spus că autoritățile pregătesc trimiterea acestor migranți spre Zagreb, capitala croată, cât mai curând posibil.
Ieri, purtătorul de cuvânt a mai spus că în alte trei cazuri, 24 de străini au încercat să pătrundă în Slovenia nu departe de Dobova, pe la punctul de trece a frontierei Obrezje dintre Croația și Slovenia, însă au fost respinși.
 
Potrivit postului național de radio sloven, 16 vehicule suplimentare ale poliției au fost trimise în apropiere de gara Dobova noaptea trecută.
 
Traficul feroviar dintre Slovenia și Croația a fost suspendat până astăzi de dimineață, potrivit agenției slovene de presă STA. 



Sursa foto: contattonews.it
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii