Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că se va mai întoarce Radu Mazăre din Madagascar?

ro

31 Dec, 2017 00:00 4259 Marime text

Asemenea foștilor săi colaboratori în afaceri sau politică Elan Schwartzenberg sau Sebastian Ghiță, și ei cercetați în mai multe dosare penale, și Radu Mazăre a ales să părăsească țara, se pare, chiar în ziua de Crăciun, acuzând că este victima „statului paralel”. Fostul primar al Constanței, în cazul căruia Poliția s-a sesizat pentru că nu s-a prezentat, sâmbătă, la IPJ Constanța, în cadrul controlului judiciar, a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic.
 
Radu Mazăre, primar al Constanței timp de trei mandate, este cunoscut pentru vacanțele sale în Brazilia și în Madagascar, iar anul trecut el și-a deschis un complex turistic pe această insulă. În 2012, când era primar al Constanței, Radu Mazăre anunța, la întoarcerea dintr-o vacanță în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care ar fi plătit 1 euro pe metru pătrat. El spunea atunci că vrea să construiască acolo un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.
 
În noiembrie 2016, fostul primar al Constanței le-a vorbit magistraților instanței supreme, la unul dintre termenele în procesul privind finanțarea cartierului social Henri Coandă, despre investițiile sale imobiliare în Brazilia și în Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. El a vorbit despre două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 și 2008, și despre „aproximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar. În luna iulie a acestui an, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. 
 
Radu Mazăre mai este judecat și în alte dosare, acestea aflându-se pe rolul primei instanței. De asemenea, el este judecat tot la instanța supremă, împreună cu fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă din Constanța. Radu Mazăre este judecat la Tribunalul Constanța într-un alt dosar pentru abuz în serviciu, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi vândut terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate, realizând astfel un prejudiciu de peste trei milioane de euro.
 
Sondajul s-a încheiat la data de 7 Ianuarie 2017 



De asemenea, vă rugăm să ne transmiteți, într-un comentariu, și părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vasiledin Galati 31 Dec, 2017 07:32 Baiat destept a profitat la maxim de slabiciunile legii.Se intoarce in tara.