Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât la sută dintre foştii deţinuţi eliberaţi în baza legii recursului compensatoriu se vor întoarce în penitenciare?

ro

23 Oct, 2017 00:00 2937 Marime text
Noua lege a recursului compensatoriu, prin care se acordă şase zile reducere din pedeapsă la 30 de zile petrecute în condiţii de detenţie necorespunzătoare, a intrat în vigoare.

Conform estimărilor, au fost puşi în libertate câteva sute de deţinuţi, care şi-au executat pedeapsa conform noii modalităţi de calcul.
Pe lângă aceştia, alţi 3.349 de deţinuţi şi-au îndeplinit fracţia de pedeapsă care le permite să solicite eliberarea condiţionată.
 
Marea problemă de aici începe. Populaţia este neîncrezătoare în ceea ce priveşte eficienţa acestui act normativ şi consideră că mulţi dintre cei eliberaţi se vor întoarce foarte curând de unde au plecat.
 
În acest sens, îi provocăm pe cititorii noştri la o dezbatere pe această temă, dar şi să răspundă la următorul sondaj:Sondajul s-a încheiat la data de 30 octombrie 2017
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 23 Oct, 2017 13:11 Nu e vorba de eficienta. E vorba de o gaselnita pentru descongestionare puscariilor. Inainte de 1989 se raporta periodic cite fabrici au mai fost infiintate. Acum ne laudam ca vom construi inchisori. E jalnic in ce stare a fost adusa Romania.