Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Sesiune de instruire la Chișinău pentru buna organizare a alegerilor parlamentare în străinătate

ro

05 Dec, 2016 23:47 1459 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea Electorală Permanentă au organizat astăzi, la Chișinău, o sesiune tehnică de instruire, în perspectiva organizării în străinătate a alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

Sesiunea de instruire a fost destinată membrilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare propuşi de către MAE pentru a face parte din Corpul experţilor electorali din străinătate și pentru a îndeplini atribuțiile de operatori de calculator care vor gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV) în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate în Republica Moldova la scrutinul parlamentar.

Gestionarea Sistemului de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal, condiţiile şi actele în baza cărora cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot la o secţie de votare din străinătate, comunicarea cu Biroul electoral de circumscripţie nr.43 (străinătate), atribuțiile președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost aspecte abordate în cadrul programului de instruire.

În Republica Moldova vor fi înființate 35 de secții de votare, comparativ cu un număr de 21 secții de votare organizate la alegerile prezidențiale din anul 2014 și 19 secții de votare organizate la alegerile parlamentare din anul 2012. La Chișinău, vor fi înființate 12 secții de votare.

Documentele în baza cărora cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Republica Moldova își pot exercita dreptul de vot la alegerile din 11 decembrie 2016 sunt următoarele:
  • pentru cetăţenii români cu domiciliul în Republica Moldova: paşaportul simplu, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu temporar, cu menţionarea ţării de domiciliu, paşaportul simplu electronic, cu menţionarea ţării de domiciliu.
  • pentru cetăţenii români cu reședința în Republica Moldova: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar. Pe lângă unul dintre documentele românești trebuie prezentat și permisul de ședere temporară în Republica Moldova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii