Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ - Joi, 19 Mai 2011

ro

19 May, 2011 23:22 765 Marime text

● În data de 19.05.2011, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrull IPJ Constanţa, cu sprijinul oprerativ nemijlocit al ofiţerilor din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa C-ţa, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa , au organizat şi executat o acţiune pe linia de comerţului ilegal de legume-fructe şi a folosirii forţei de muncă fără întocmirea contractelor de muncă în zona Târgului de legume-fructe Constanţa .

Astfel au fost verificaţi 15 agenţi economici , fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale din care 6 la Legea privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, în valoare de 9.000 lei, aplicate de poliţie, iar 4 la Legea contabilităţii, în valoare de 7500 lei .

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 16.500 lei, totodată fiind confiscate 750 kg legume în valoare totală de 800 lei.

● Acţionând în baza Programului Sectorial Antifraudă, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui D. L., de 30 ani, din Bucureşti, director al unei societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti.

Acesta, la data de 12.05.2011 a fost depistat oferind spre comercializare la punctul de lucru al societăţii, din oraş Hârşova, judeţ Constanţa, cantitatea de 171 kg. peşte proaspăt, diverse sortimente (caras, fitofag, scrumbie, crap), în valoare totală de 1.197 lei, fără a deţine documente legale de provenienţă. S-a luat măsura confiscării cantităţii respective de peşte, fiind predată unei unităţi de profil în vederea comercializării, veniturile obţinute urmând a fi vărsate la bugetul de stat.

Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii comercializare de peşte, fără documente legale de provenienţă.

● Totodată ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui D. R., de 37 ani, din Constanţa, administrator al unei societăţi comerciale din localitate.

Cel în cauză a emis mai multe file CEC către diverşi beneficiari, fără a avea disponibil în cont şi fără a le completa elementele esenţiale; a indus în eroare prin încheierea unui contract de vânzare-cumpărare beneficiarul unei societăţi comerciale din Constanţa, încasând integral contravaloarea acestuia şi

nerespectând condiţiile contractuale şi de asemenea în perioada 2006 - 2009 a reţinut şi nu a vărsat, cu intenţie, în cel mult 30 zile de la scadenţă, sumele

reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 40.000 lei.

Acesta este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi emitere file CEC fără a avea disponibil în cont şi fără a completa elementele esenţiale.

● A fost documentată şi activitatea infracţională a lui I. I., de 65 ani, din Năvodari, administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa

Cel în cauză a încheiat un contract de prestări servicii (construcţii) în valoare totală de 25.000 lei, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţii operaţiunile comerciale şi veniturile obţinute, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu suma de 8064,50 lei.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii