Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Năvodărenii au sărbătorit Zilele Recoltei

ro

29 Sep, 2013 18:42 2007 Marime text
Cu mic, cu mare năvodărenii au participat duminică, la ultima zi destinată Zilelor Recoltei, în ciuda vremii de afară. De dimineață, mititeii au sfârâit pe grătare, oamenii au încins hore și şi-au măsurat forțele în diferite competiții.
Manifestarea a devenit deja o tradiţie, aşteptată cu nerăbdare de producătorii locali şi din localităţile învecinate. După ce tânăra interpretă Mădălina Modruj a cântat și a încântat oamenii prezenți, a avut loc și primul concurs, cel de cărat sacii de cartofi în spate, iar câștigătorul a fost un năvodărean. Apoi a urmat și mult așteptatul concurs de cel mai rapid băutor de vin. Și anul acesta a ieșit învingător cel care a mai câștigat și ultimele 5 ediții.
Năvodărenii s-au impus și la concursul marinăresc de tras sfoara, în două rânduri. Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, alături de mai mulţi consilieri locali.
 
“Sper că s-au făcut vânzările necesare, vânzările dorite de către producători […] mă bucur că la această acțiune au venit foarte mulți năvodăreni […] din câte am înțeles chiar au și vândut produsele. Eu cred că vremea nu a împiedicat toate aceste concursuri pe care Primăria le-a organizat”, a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
 
Pentru a veni în sprijinul producătorilor, reprezentanţii Primăriei Năvodari au organizat concursuri care să-i motiveze pe comercianţi. Producătorul cu cea mai aspectuoasă tarabă a primit ca premiu o scutire de la plata taxei pe tarabă pe o perioadă de trei luni, în timp ce câştigătorii locurilor doi şi trei au primit, o scutire de la plata taxei pe tarabă pe o perioadă de două luni, respectiv o lună.
Chiar dacă ploaia nu a contenit, petrecăreţii au continuat distracţia cu vinul primit din partea edilului Nicolae Matei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii