Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Comuna Cumpăna va avea un campus școlar

ro

08 Aug, 2014 20:57 2788 Marime text
Comuna Cumpăna va beneficia de un campus şcolar la standarde europene. 600 de copii vor învăţa aici. Primarul Mariana Gâju, alături de fostul Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu au turnat primul cancioc cu beton la temelia viitoarei construcţii. Campusul Şcolar de care va benefica comuna Cumpăna se întinde pe o suprafaţă de 18 000 de metri pătraţi dintre care 11 mii sunt destinaţi construcţiei. Cele cinci clădiri vor avea 24 de săli de clasă şi şase laboratoare. De asemenea, complexul a fost gândit în aşa fel încât să asigure 120 de locuri de cazare. 15 garsoniere vor fi numai pentru cadrele didactice.

„Este cel mai mare proiect al comunei Cumpăna, nu numai la nivel financiar de 8,5 milioane de euro adjudecat la 6.8 milioane de euro, ci prin importanța acestuia având în vedere că se îndreaptă spre educație.” a afirmat Mariana Gâju, primar Cumpăna. În urmă cu patru ani, ministrul Educaţiei de atunci, Ecaterina Andronescu, în prezent senator, semna actele pentru înfiinţarea liceului Nicolae Dumitrescu din Cumpăna.

“Doamna primar este extraordinar de întreprinzătoare, este un om care iubește pământul acestei comune cred că mai mult decât se iubește pe domnia sa. Timp de un an de zile i-am văzut eforturile de a aduce ceva în plus în Cumpăna.” a declarat senatorul Ecaterina Andronescu.
 
“Cele 120 de locuri de cazare vor oferi o șansă unică absolvenților de clasa a VIII-a, care doresc să urmeze specializări într-o unitate școlară cu capacitate de cazare.” a spus Răducu Popescu, inspector general. Campusul şcolar va beneficia şi de un complex sportiv cu sală şi terenuri. Centrul şcolar din Cumpăna, funcţional din 2004 este construit pe un perimetru restrâns, astfel că noul proiect este necesar pentru că de-a lungul timpului, nevoile comunei s-au extins.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii