Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:27 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rețeta zilei Aripioare crocante pentru masa de Crăciun

ro

20 Dec, 2013 14:32 4299 Marime text
 

   Aripioarele crocante sunt ideale ca și aperitive, dar pot fi servite și cu garnitură ca fel principal. Nu ai nevoie de multe ingrediente, și nici de mult timp. Sunt ușor de pregătit, gustoase, dar mai ales mult mai sănătoase decât cele gătite în ulei.

Ingrediente:

-500 gr aripioare
-5 linguri de făină
-1 linguriță de bicarbonat
-Sare
-Piper
-Ulei de măsline

Mod de preparare:

- Se spală aripioarele.

- Într-un bol se amestecă făina cu bicarbonatul.

- Se acoperă aripioarele pe toate părțile cu făină.
Se așează pe sita de la aragaz și se dau la frigider pentru cel puțin o oră.

- Se condimentează, se stropesc cu ulei și se dau la cuptor. Sub sită se pune tava de copt.

- Se las la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit, apoi se întorc și se mai lasă la copt încă 10-15 minute.

- Se vor servi cu caftofi și salată. Sunt ideale pentru mesele de sărbători, dar pot fi și o cină minunată.

 POFTĂ BUNĂ

Ti-a placut articolul?

Comentarii