Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmeaza licitatia pentru proiectarea si executia canalizarii la Cuza Voda

ro

11 Sep, 2009 03:17 2391 Marime text

cap_2_stanga_cuza_voda_primar_eugen_dumitru_02.jpgInstituţiile de învăţământ din Cuza Vodă sunt pregătite să-şi primească elevii.

Chiar dacă nu s-au alocat banii pentru finalizarea lucrărilor la grădiniţa cea nouă, primarul Eugen Dumitru a precizat că atât şcoala, cât şi sălile de clasă amenajate pentru preşcolari la căminul cultural sunt gata să-şi deschidă porţile la 14 septembrie.

Deşi clădirea în care îşi va desfăşura activitatea grădiniţa din Cuza Vodă este finalizată în proporţie de 95%, constructorul şi-a retras muncitorii, întrucât autoritatea locală are un debit de 7,7 miliarde de lei vechi.

Şi clădirea şcolii este nouă şi, deşi este gata de anul trecut, autoritatea locală mai are de plătit şi aici peste patru miliarde de lei vechi. „Şcoala nu a avut nevoie decât de o uşoară igienizare. S-au făcut retuşurile necesare. În ceea ce priveşte grădiniţa, aceasta îşi va desfăşura activitatea, ca şi până acum, în încăperile amenajate la căminul cultural. Copiii au la dispoziţie toate utilităţile: apă curentă, grup sanitar, însă nu am primit autorizaţie sanitară", ne-a declarat primarul Eugen Dumitru. Edilul din Cuza Vodă şi-a exprimat speranţa că Guvernul va aloca fonduri, la viitoarea rectificare bugetară, pentru finalizarea grădiniţei.

cuza_voda_camin_cultural_01.jpgLucrările ar putea fi demarate până la sfârşitul lui 2009

În ceea ce priveşte înfiinţarea reţelei de canalizare - un alt proiect important pentru comunitatea locală din Cuza Vodă - primarul Dumitru a precizat că sunt aproape gata caietele de sarcini, astfel încât autoritatea locală ar putea publica anunţul de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în aproximativ zece zile. Edilul a precizat că va scoate la licitaţie atât proiectarea, cât şi execuţia canalizării. „Până la sfârşitul anului sper să demarăm execuţia", a precizat primarul din Cuza Vodă. Menţionăm că Primăria Cuza Vodă a obţinut finanţare pentru canalizare în baza Măsurii 322 din Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Valoarea proiectului se ridică la 2,5 milioane euro şi cuprinde realizarea reţelei de canalizare în toată comuna (30-32 km), extinderea reţelei de alimentare cu apă în cartierul nou şi reabilitarea de străzi interioare în lungime totală de aproximativ 12 km. De precizat că în cartierul nou sunt 110 loturi de casă. Pe aceste terenuri au fost ridicate cam tot atâtea locuinţe, aflate în diferite stadii de execuţie.

DC 57, reabilitat

În paralel cu aceste proiecte aflate în derulare, primăria a refăcut covorul asfaltic pe o lungime de doi kilometri din DC 57 Cuza Vodă - Dropia. „Am făcut drumul până la barieră, pentru că până acolo aparţine de comuna noastră. După calea ferată, drumul se află pe teritoriul administrativ al comunei Tortoman. Lucrările au fost efectuate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri şi au costat 750 milioane de lei vechi", a adăugat primarul Eugen Dumitru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii