Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Gheorghe a aprobat 150.000 de lei pentru şcolile din comună

ro

07 Sep, 2012 02:27 2402 Marime text
Topraisar_primar_Stelian_Gheorghe_1.jpgUnităţile de învăţământ din Topraisar sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. La iniţiativa primarului Stelian Gheorghe a fost alocată suma de 150.000 de lei pentru lucrări de întreţinere a şcolilor din localitate.

Cei 960 de elevi şi preşcolari de pe raza comunei încep noul an şcolar în condiţii foarte bune. Potrivit primarului Stelian Gheorghe, toate cele nouă unităţi de învăţământ de pe raza comunei îşi deschid porţile pe data de 17 septembrie. Cele două şcoli şi grădiniţa din Topraisar, precum şi şcolile şi grădiniţele din satele Moviliţa, Biruinţa şi Potârnichea au fost igienizate, zugrăvite şi reparate, în acest sens fiind alocată de la bugetul local suma de 150.000 de lei. Şeful autorităţii locale începe noul an şcolar cu speranţe de mai bine. Stelian Gheorghe speră ca în acest an să înceapă construcţia unei noi grădiniţe la Topraisar. Potrivit primarului, proiectul de construcţie a unei unităţi preşcolare se află în atenţia Guvernului din anul 2008. Primarul a precizat însă că licitaţia de adjudecare a lucrării a fost amânată în ultimul an de zile. Stelian Gheorghe a explicat că actuala grădiniţă din Topraisar funcţionează de ani buni fără autorizaţie sanitară întrucât prichindeii învaţă în două schimburi, dimineaţa şi după-amiaza, deşi potrivit normelor sanitare ar trebui să înveţe doar dimineaţa.

Noi alocări pentru reţeaua de apă

Lucrările la reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din Topraisar continuă în acest an. Primarul Stelian Gheorghe a precizat că Guvernul a alocat recent, prin Hotărârea de Guvern numărul 577, 500.000 de lei. Şeful autorităţii locale susţine că ar mai fi necesari încă 500.000 de lei pentru a se reuşi finalizarea lucrărilor. Şi în satul Potârnichea este în lucru reţeaua de alimentare cu apă, care va deservi 600 de familii, Guvernul aprobând şi pentru acest obiectiv suma de 100.000 de lei.

Drumul de exploatare, în prag de licitaţie

Primarul speră ca anul acesta să înceapă construcţia drumului de exploatare din localitate, care va ocoli comuna şi va fi destinat traficului utilajelor agricole. Construcţia drumului, care se întinde pe o distanţă de 11 kilometri, costă 1,5 milioane de euro, bani europeni ce vor fi alocaţi prin Măsura 125 „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii", din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Stelian Gheorghe a precizat că la această dată aşteaptă avizarea proiectului privind amenajarea drumului de exploatare, urmând ca apoi să fie organizată licitaţia publică pentru atribuirea contractului de amenajare a drumului.

Cartierul nou de locuinţe din Topraisar are curent electric

De asemenea, cartierul nou de locuinţe din Topraisar, unde locuiesc aproximativ 70 de familii, are la această dată iluminat public, investiţia ridicându-se la suma de 700.000 de lei. Mai mult, locuitorii pot oricând să se racordeze la reţeaua de energie electrică. În curând, şi cele peste o sută de familii din Moviliţa mutate în cartierul nou de locuinţe vor beneficia de curent electric, pentru această lucrare urmând a fi alocată de la bugetul local suma de 900.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii