Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala si gradinita noua la Negresti

ro

19 Jun, 2009 02:46 1909 Marime text
cristian_telehoi_2.jpgAdministraţia locală din Cobadin are în plan o serie de proiecte importante pentru comunitate. 

Cu fonduri de mediu, primarul Cristian Telehoi vrea să realizeze reţea de canalizare, staţie de epurare şi extinderea sistemului de alimentare cu apă în Cobadin. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de euro, autoritatea locală ocupându-se în momentul de faţă de obţinerea avizelor necesare.

De asemenea, Primăria Cobadin a mai elaborat un proiect integrat, cu finanţare europeană, a cărui valoare se cifrează la 2,5 milioane de euro. Este vorba mai exact, despre asfaltarea unor străzi în satul Viişoara, reabilitarea Căminului Cultural Conacu şi despre construcţia unei centru de zi sau a unui cămin pentru bătrâni la Cobadin.

O prioritate pentru administraţia locală din Cobadin este şi construirea unei şcoli şi a unei grădiniţe noi la Negreşti. Potrivit primarului, unitatea de învăţământ a funcţionat în fostul sediu al CAP. Şcoala cu clasele I-IV va costa, conform estimărilor, aproximativ opt miliarde de lei vechi.

La Viişoara se ridică o construcţie nouă în care vor funcţiona cabinete medicale, farmacie, stomatologie şi frizerie. De asemenea, în noua clădire se va asigura spaţiu pentru Poliţie. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ şase miliarde de lei vechi.

Primarul Cristian Telehoi intenţionează să achiziţioneze pentru comună o maşină de pompieri dotată cu cele necesare pentru descarcerare. În momentul de faţă, serviciul voluntar pentru intervenţii în situaţii de urgenţă de la Cobadin are în dotare o maşină de pompiere veche, care nu mai face faţă solicitărilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii