Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala si gradinita din Topalu vor fi incalzite si cu panouri solare

ro

29 Jan, 2010 02:39 2432 Marime text
cap_2_stanga_topalu_primar_gheorghe_murat.jpgIn proiectul depus spre finanţare în cadrul Programului „Casa Verde" şi declarat eligibil, este inclus şi căminul cultural

Proiectul privind îmbunătăţirea sistemelor clasice de încălzire ale clădirilor, depus de administraţia locală din Topalu, a fost declarat eligibil.

Primarul Gheorghe Murat ne-a declarat că s-a deplasat la Bucureşti şi a primit vestea că proiectul pe care l-a depus anul trecut va putea fi dus la îndeplinire. Prin intermediul Programului „Casa Verde", şcoala din Topalu, grădiniţa şi căminul cultural vor fi dotate cu panouri solare, care le vor îmbunătăţi confortul termic. Valoarea totală a proiectului este de 4,3 miliarde de lei vechi, potrivit primarului Gheorghe Murat.

O altă documentaţie declarată eligibilă este cea privind construirea unui teren de sport, în baza Ordonanţei 7. Terenul va fi amplasat în partea de sud a localităţii şi va fi destinat, potrivit edilului, tuturor locuitorilor comunei. Valoarea acestui proiect este de şase miliarde de lei vechi.

Primarul Murat ne-a declarat că intenţionează ca, la ieşirea din Topalu spre Capidava, să amenajeze un parc. Spaţiul verde ar putea fi realizat tot cu fonduri de mediu. Dacă toamna trecută, autoritatea locală a plantat 25.000 de puieţi, în primăvară se pregăteşte să înfiinţeze o păşune în suprafaţă de 40 de hectare pentru vaci cu lapte. Edilul ne-a declarat că au fost achiziţionate utilajele necesare pentru irigarea păşunii, care va fi pusă la dispoziţia crescătorilor de animale.

topalu_primar_gheorghe_murat_05.jpgGrădiniţa şi dispensarul, în renovare

Alte priorităţi ale administraţiei locale din Topalu sunt reabilitarea grădiniţei şi dispensarului uman, derulată cu fonduri de la Consiliul Judeţean Constanţa. În timpul desfăşurării lucrărilor de renovare a grădiniţei, cei 70 de copii au fost transferaţi în clădirea şcolii. Până ce sediul grădiniţei va fi gata grupele îşi desfăşoară activitatea în sălile de laborator ale şcolii. Toate sălile de clasă au asigurată o temperatură corespunzătoare orelor de curs. Pe lângă încălzirea centralizată, primarul a dispus ca zilele trecute, când afară s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, să fie folosite şi sobele.

Primarul Gheorghe Murat a precizat că în comuna pe care o reprezintă toate străzile au fost desfundate. „S-a acţionat cu tractorul primăriei, dotat cu lamă, dar am primit şi sprijinul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri care a deszăpezit DJ 223", ne-a declarat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • leu ioana 04 Nov, 2010 13:15 un lucru mai bun nici ca se putea
  • vasaiu sergiu 05 May, 2010 18:40 felicitari d-lui primar pentru tot ce a facut pentru aceasta comuna! Este de luat ca exemplu pentru ceea ce a facut pentru localitate si mai ales pentru scoala, adica eu am fost elev al acestei scoli [pana anul trecut cand am terminat studiile si am mers la liceu] si am fost foarte multumit de conditiile pe care Primaria TOPALU alaturi de Consiliul Judetean Constanta le.au facut pentru noi si generatiile urmatoare! Felicitari si v-a urez multe succesuri in continuare!
  • foarte bine 01 Feb, 2010 23:32 uite ca se poate ... este gospodar domnul primar....
  • loc topalu 31 Jan, 2010 16:46 spor la investiti primeruli, iar din cate am auzit e posibil sa apara cativa investitori sa construiasca un mic santier pentru construirea de ambarcatiuni de agrement.