Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala de la Amzacea va fi inaugurată luna viitoare

ro

04 Apr, 2013 00:00 1439 Marime text
Cât de curând, elevii de la Amzacea vor avea o şcoală nouă. Unitatea de învăţământ este construită cu bani de la Guvern şi de la Uniunea Europeană. Primarul comunei Amzacea, Constantin Radu, susţine că în luna mai lucrările de construcţie a şcolii cu clasele I-VIII se vor finaliza, urmând ca din toamnă elevii să înveţe într-un spaţiu modern, realizat la standarde europene.

Potrivit şefului autorităţii locale, elevii învaţă la această dată în clădirea grădiniţei fostului IAS şi beneficiază şi aici de toate condiţiile. Pentru că din toamnă elevii se mută în noua şcoală, grădiniţa fostului IAS va găzdui biblioteca localităţii şi poate şi arhiva IAS-ului. Nu este exclus să fie amenajată în acelaşi spaţiu şi o grădiniţă cu program prelungit.
Şeful comunei Amzacea, Constantin Radu, speră să primească anul acesta fonduri de la Guvern pentru a finaliza construcţia celor trei grădiniţe din localitate. Amintim că, la Amzacea şi la General Scărişoreanu, obiectivele de investiţii sunt construite în proporţie de 80%, în timp ce la Casicea doar 50% din proiectul unităţii preşcolare a fost terminat. Primarul aşteaptă de trei ani bani de la Guvern pentru finalizarea lucrărilor şi speră că anul acesta va duce la bun sfârşit cele trei lucrări. „Domnul inspector şcolar general mi-a spus că nu se apucă de alte construcţii până nu le finalizează pe cele existente”, a explicat şeful autorităţii locale.

Teren de sport pentru tineri

Şeful autorităţii locale lucrează la un proiect privind amenajarea unui miniteren de sport în satul Casicea. Acesta se va realiza cu bani de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean, a precizat primarul. Terenul se va construi în curtea şcolii din Casicea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii