Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puşcaşii marini au reabilitat secţia medicală a Spitalului Hârşova (galerie foto)

ro

24 Aug, 2012 02:46 3583 Marime text
Harsova_Tudor_Nadrag.jpgCu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, timp de o lună de zile, soldaţii americani de la Baza Militară Mihail Kolgălniceanu s-au implicat în vederea reabilitării secţiei medicale a Spitalului Orăşenesc Hârşova, la această dată lucrările fiind finalizate.

Primarul Tudor Nădrag a mărturisit că lucrările de renovare a unităţii spitaliceşti au constat în montarea de geamuri şi uşi tip termopan, zugrăveli interioare şi amenajarea pardoselii. „Suntem mai mult decât încântaţi de ajutorul primit. A fost iniţiativa soldaţilor americani. Ei au venit la mine şi m-au întrebat dacă pot face lucrarea. Desigur, răspunsul a fost afirmativ", a precizat primarul oraşului Hârşova, Tudorel Nădrag.

harsova_2.jpgŞeful autorităţii locale a explicat că mai sunt multe lucruri de pus la punct în ceea ce priveşte infrastructura spitalului. Tudorel Nădrag a mărturisit că trebuie neapărat reabilitat sistemul de încălzire. „Trebuie refăcut întregul sistem de încălzire. Instalaţia şi centrala sunt vechi. Conductele sunt găurite şi nu mai pot fi folosite. Din această cauză nu putem profita nici de cele zece panouri solare montate pe spital şi care produc 3.000 de litri de apă la 72 de grade, preluarea agentului termic neputând fi făcută pentru că ţevile sunt ciuruite", a explicat primarul. Tudorel Nădrag a precizat că va solicita sprijin bănesc de la Consiliul Judeţean Constanţa. Pentru reabilitarea sistemului de încălzire ar fi necesari aproximativ 500.000 de lei, a menţionat edilul. Primarul a declarat că speranţa privind înlocuirea sistemului de încălzire este la Consiliul Judeţean, întrucât Primăria nu dispune de fondurile necesare pentru această lucrare.

Iluminat public, în zona ANL-urilor

Primarul a afirmat că a reuşit să extindă reţeaua de iluminat public în zona ANL-urilor. Perimetrul din preajma blocurilor a fost asfaltat şi, de asemenea, în vecinătatea blocurilor au fost montate bănci. În perioada următoare, Tudorel Nădrag are în plan amenajarea în dreptul ANL-urilor a unor locuri de parcare, dar şi a unor spaţii de joacă.

„Poate pădurea nou înfiinţată va îmbunătăţi condiţiile climatice"

Pădurea de stejar alb, stejar pufos, jugastru, ulm, frasin şi plop alb înfiinţată pe o suprafaţă de 200 de hectare cu bani de la Administraţia Fondurilor de Mediu este o binecuvântare pentru locuitorii oraşului. Edilul afirmă că Hârşova reprezintă polul secetei din judeţ şi de aceea speră că pădurea va îmbunătăţi condiţiile climatice.

Se pregătesc Zilele Oraşului

În perioada 21 - 22 septembrie se va sărbători Ziua Oraşului Hârşova. Primarul Tudorel Nădrag a precizat că poartă discuţii cu organizatorii de evenimente în vederea pregătirii acestei aniversări importante pentru comunitate, de care primarul s-a îngrijit să aibă loc an de an şi în mandatul 2008 - 2012.

Planuri de viitor

Primarul lucrează la un proiect privind asfaltarea a zece kilometri de drum. Banii pentru proiect ar urma să fie alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, Tudorel Nădrag aşteaptă rezultatul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în ceea ce priveşte montarea pe raza oraşului a 124 de camere de supraveghere a urbei şi a trei panouri cu afişaj electronic pentru informarea turiştilor şi a localnicilor. Potrivit primarului, două firme au contestat caietul de sarcini. Primarul susţine că cele două contestaţii au fost depuse tardiv şi, pe cale de consecinţă, edilul speră că acestea vor fi respinse, pentru ca într-un timp cât mai scurt să înceapă lucrările de montare a camerelor de monitorizare şi a panourilor informative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii