Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul privind amenajarea unui parc la Coslugea a devenit o certitudine

ro

02 Mar, 2012 00:00 2820 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_02.jpgPotrivit primarului din comuna Lipniţa, Florin-Georgel Onescu, a fost semnat contractul privind amenajarea unui parc în localitatea Coslugea.

Pe o suprafaţă de 2 hectare vor fi construite locuri de joacă pentru copii. De asemenea, este prevăzută montarea de bănci, dar şi realizarea unei fântâni arteziene. În perioada următoare, când vremea va permite, se vor relua lucrările la Drumul Comunal Coslugea - Izvoarele, prins în Hotărârea de Guvern nr. 577/2007 referitoare la programul privind pietruirea drumurilor comunale şi alimentarea cu apă a satelor. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 2.000.000 de euro. De asemenea, autoritatea locală este preocupată de finalizarea drumului Lipniţa - Kainargea. Construcţia drumului a început în noiembrie anul trecut şi se va finaliza în mai anul acesta. Proiectul prevede realizarea a două panouri temporare, trei permanente, şapte panouri turistice, 10.000 de flyere, 5.000 de broşuri, 1.625 de afişe şi trei bannere. De asemenea, se vor încheia trei contracte în vederea realizării unui clip TV şi a unui spot radio. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013, Axa Prioritară 1 Accesibilitate - Îmbunătăţirea mobilităţii şi accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 Îmbunătăţirea infrastructurii de transport.

Autoritatea locală va împărţi pachete cu alimente

Primăria Lipniţa va desfăşura licitaţie publică pentru a putea acorda localnicilor cu venituri de până în 500 de lei pe membru de familie pachete cu ajutoare. Primarul Florin-Georgel Onescu a precizat că începând cu luna mai vor fi oferite trimestrial pachete conţinând un kilogram de zahăr, un litru de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de mălai, un kilogram de orez, o pungă de paste făinoase, sare, pastă de tomate şi două pateuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii