Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul pas pentru realizarea canalizarii la Topraisar a fost facut

ro

14 Feb, 2009 03:19 4999 Marime text

Topraisar.jpgConsiliul local al comunei a organizat licitaţia pentru desemnarea proiectantului investiţiei

Primăria comunei Topraisar a obţinut, anul trecut, finanţarea necesară pentru realizarea reţelei de canalizare şi reabilitarea drumurilor comunale.

Marţi, 10 februarie, la căminul cultural din localitate, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei derulate pentru selectarea unei firme care să se ocupe de întocmirea proiectului tehnic şi de asigurarea asistenţei tehnice pe tot parcursul derulării contractului de înfiinţare a reţelei de canalizare şi de modernizare a drumurilor.
Comisia de licitaţie a fost alcătuită din Cristina Guzgă - preşedinte, viceprimarul Aurelia Bălăbănescu, Paraschiv Sofiea - contabil în cadrul primăriei, Ştefan Anghel - inspector al Consiliului Local, Iulia Marin - consilier juridic în cadrul Prefecturii Constanţa, şi experţii cooptaţi, fără drept de vot, Daniela Park - expert în domeniul achiziţiilor publice, Nicu Petrei - expert tehnic, precum şi un reprezentant al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa.
Şase firme au solicitat documentaţia de licitaţie. Este vorba despre SC Sirius Bucureşti, Amcor Iaşi, Pro Toby SRL Iaşi, All Plan Proiect Constanţa, Aqua Plan Constanţa şi SC Et Innovative Solutions SRL.
Firmele care au participat la licitaţie au fost SC Pro Toby Iaşi, SC Sirius Bucureşti şi All Plan Proiect.
Primul ofertant căruia i s-a analizat documentaţia a fost SC Pro Toby Iaşi, care a participat la licitaţie în ascociere cu SC Bodo Invest SRL. Cele două firme au participat şi alături de un subcontractor: SC Datcu SRL. Preţul solicitat de firma ieşeană pentru executarea atribuţiilor prevăzute în caietul de sarcini a fost de 150.550 lei, fără TVA, sau de 40.174,52 euro.
Următoarea ofertă analizată a fost cea a SC Sirius Bucureşti. Firma din Capitală a propus un preţ de 188.655 lei, fără TVA, sau de 59.908 euro.
S-a analizat şi oferta SC All Plan Proiect Constanţa, care s-a prezentat la licitaţie în asociere cu SC Vamig SRL. Firma constănţeană a propus un preţ de 243.581 lei, fără TVA.
Potrivit anunţului de participare, criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Dintre cei trei ofertanţi, SC Pro Toby Iaşi a oferit preţul cel mai mic, aceasta prezentându-se în asociere cu o firmă şi un subcontractor. Comisia de licitaţie va analiza toate ofertele şi va trimite răspunsul fiecăruia dintre participanţi.
Aşa cum spuneam, contractul se înscrie într-un program finanţat din fonduri comunitare. Este vorba mai exact de un proiect finanţat prin Măsura 322, privind renovarea, dezvoltarea satelor, conservarea şi îmbunătăţirea moştenirii rurale.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii