Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Nicolae Bălcescu va avea sală de consiliu

ro

20 Jun, 2013 00:00 2546 Marime text
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, a anunţat că în această perioadă prioritate au: amenajarea a două locuri de joacă în comună, extinderea sediului Primăriei, reabilitarea arterei care leagă drumul naţional de IAS Balcani (tronson puternic deteriorat), şi finalizarea lucrărilor la biserica din Dorobanţu. Acestea sunt doar o parte dintre obiectivele care se desfăşoară la această dată în localitate. Şi lucrările la biserica din Dorobanţu sunt pe ultima sută de metri, susţine primarul Viorel Bălan. O preocupare la fel de importantă a reprezentat-o pentru primarul Viorel Bălan şi modernizarea Căminului Cultural, obiectiv recent finalizat.

Locuri de joacă la IAS Dorobanţu şi la Nicolae Bălcescu

Unul din cele două locuri de joacă va fi amenajat în zona gării din Nicolae Bălcescu, iar celelalte jocuri vor fi montate pentru copiii din IAS Dorobanţu, a precizat, ieri, primarul Viorel Bălan. În cele două spaţii vor fi amplasate băncuţe, tobogane şi balansoare.

Dacă pentru copii primarul Viorel Bălan a luat decizia amenajării unor zone de agrement, pentru ansamblul folcloric din localitate şeful autorităţii locale a modernizat clădirea Căminului Cultural. În acest sens, au fost aduse scaune şi mese noi şi, de asemenea, a fost achiziţionat un amplificator, astfel încât sonorizarea să fie de calitate în cadrul evenimentelor.

Primăria, în lucrări de extindere

Extinderea sediului Primăriei, o altă lucrare aflată în derulare, era necesară, susţine primarul Viorel Bălan, întrucât consilierii locali nu beneficiau de un spaţiu pentru şedinţe. De aceea, şeful autorităţii locale a luat decizia să construiască în spatele clădirii Primăriei o sală de consiliu. Banii pentru acest obiectiv vin de la bugetul local, a mai menţionat Viorel Bălan.
O veste bună primesc şi credincioşii din Dorobanţu. Construcţia bisericii noi din sat este în curs de finalizare. Potrivit primarului, la această dată a mai rămas de montat doar tabla pe acoperiş.
Din toamnă, şoferii vor circula fără probleme pe artera care leagă drumul naţional de IAS Balcani, a mai precizat primarul Viorel Bălan. Lucrările de reabilitare a acestui tronson puternic deteriorat au început deja, urmând ca pe marginea străzii să fie amenajate rigole.
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, are veşti bune şi pentru agricultori. Lucrările la drumul de exploatare „au avansat şi se desfăşoară conform graficului”. Amintim că drumul are o lungime de 6,4 kilometri şi reprezintă o rută alternativă pentru fluidizarea traficului pe DN2A, prin devierea circulaţiei atelajelor şi utilajelor. Drumul va înlesni accesul spre asociaţiile agricole şi fermele din comuna Nicolae Bălcescu şi va deservi o suprafaţă de 13 hectare.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii