Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Limanu va contracta un credit pentru finalizarea canalizarii

ro

12 Feb, 2010 04:23 3462 Marime text
cap_2_stanga_limanu_primar_nicolae_iustin_urdea_07.jpgProiectul, în valoare de şase milioane de euro, este finanţat din fonduri de mediu # Prin linia de credit, autoritatea locală vrea să asigure partea de co-finanţare

Prioritatea administraţiei locale, în acest an, constă în finalizarea sistemului de canalizare.

Potrivit primarului, până în momentul de faţă, reţeaua a fost finalizată în proporţie de 50%. Termenul de finalizare al canalizării din localităţile 2 Mai şi Vama Veche este 10 ianuarie 2011, însă autoritatea locală speră ca la vară să fie gata. „Dacă lucrările merg bine sper să terminăm canalizarea până în luna iunie. Am avea nevoie să contractăm o linie de credit pentru asigurarea părţii de co-finanţare. Mai trebuie echipate cele patru staţii de pompare, trebuie făcută trecerea lacului înspre Mangalia şi trebuie construită şi reţeaua până la primul cămin de deversare", ne-a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea. Valoarea totală a proiectului este de şase milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri de mediu. Din această sumă, 15% reprezintă partea de co-finanţarea ce trebuie asigurată de către autoritatea locală.

limanu_primar_iustin_urdea_02.jpgAsfaltarea, o altă prioritate în 2010

Anul acesta, Primăria Limanu îşi propune şi să finalizeze asfaltarea derulată printr-un proiect Phare CBC 2006, accesat în parteneriat cu Bulgaria. Mai concret, este vorba despre asfaltarea a două străzi principale din localitatea 2 Mai şi a părţii dinspre mare a localităţii Vama Veche. Lungimea totală a străzilor este de aproximativ 5 km. Valoarea totală a investiţiei este de un milion de euro. „mai avem câteva elemente de ajustat", ne-a declarat edilul.

Primarul Iustin Urdea a precizat că aşteaptă şi finanţarea proiectului de asfaltare a întregii infrastructuri rutiere din comună. Este vorba, mai exact, despre asfaltarea a 20 de kilometri de drum situat în intravilanul localităţilor Limanu, 2 Mai şi Vama Veche. Valoarea totală a acestor lucrări este de 7,5 milioane euro.

În ceea ce priveşte noul sediu administrativ al comunei, situat în localitatea 2 Mai, edilul a precizat că urmează achiziţionarea mobilierului pentru dotarea lui. „Ne vom muta în el când va fi cald", a adăugat primarul Urdea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sorin 30 Jun, 2010 01:28 domnule primar , in loc. limanu cand va fi gata sistemul de canalizare ?