Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicieni cu vocatie de yoghini

ro

27 Mar, 2009 02:51 1614 Marime text
manuela1_editorial.jpgDupă ce PSD a anunţat că l-a cooptat pe Cozmin Guşă ca strateg al campaniei pentru prezidenţiale, colega de partid a fostului deputat-taximetrist, Lavinia Şandru, a anunţat că vrea şi ea.

Ce vrea Lavinia? Păi, vrea să nu mai fie ignorată de electorat, să scape de ruşinea de procent de sub 2%. Ce mai! Vrea în Parlament! În cel european, pentru că lupta pentru Parlamentul României a fost un eşec, o rană deschisă, pentru care Lavinia caută un plasture. Şi l-a găsit, crede ea. La PSD.
Şandru a anunţat recent că vrea să candideze la europarlamentare şi nu exclude posibilitatea de a candida pe listele PSD. Colegei lui Guşă nu i-a venit această idee aşa, pur şi simplu, ci şi însoţită de condiţii. Ea a spus că va candida pe listele social-democraţilor cu condiţia ca după euroalegeri să se întoarcă în braţele PIN. De parcă ar fi în situaţia de a pune condiţii. Nu înţeleg de ce mai ocupă acest partid, chiar un procent infim, pe eşichierul politic. Ar trebui să dispară sau, mai bine zis, să se integreze în PSD, pentru că se pare că acesta este punctul de referinţă, absolutul, pentru cei care reprezintă acest partid. Aşadar, Lavinia ar vrea ca înainte de euroalegeri să se integreze în absolut, adică în PSD. Să fie discipolii lui Guşă nişte yoghini ai politicii româneşti?! Hm, nu m-am gândit niciodată la asta, deşi sunt unele asemănări cu MISA lui Gregorian Bivolaru. Mă refer la partea în care guru a dat bir cu fugiţii şi şi-a abandonat adepţii. Parcă şi Guşă a cam făcut la fel, la începutul anului, când a anunţat că vrea să-şi întrerupă activitatea politică, fără a anunţa dacă se retrage şi din partid. A cam lăsat-o în coadă de peşte. Deosebirea ar fi că Bivolaru este în Suedia, iar Guşă, în ograda PSD.
Revenind la Lavinia Şandru, care se pare că vrea cu orice preţ să se ocupe de politică, deşi nu prea arată veleităţi în acest sens, anunţul ei sau declaraţia de dragoste faţă de PSD mi se pare lamentabil. De ce a trebuit să se uite în ograda lui Geoană, pe deasupra să mai pună şi condiţii, când ştim că şanse să se bage în seamă pe la PSD nu prea există, având în vedere că acolo sunt mulţi lupi (sau şacali, cum vreţi...) înfometaţi după un „post" de 6.000 euro pe lună în Parlamentul European. Nu de alta, dar parcă am un deja vu. Şandru a venit, înainte de localele din 2008, la Constanţa, pentru a bate palma cu organizaţia lui Mazăre - spunea ea, pentru susţinere reciprocă. Nu ştiu cât a susţinut liliputul PIN filiala PSD Constanţa, cert este că cei din echipa Laviniei Şandru - candidaţii, nu au luat nimic. Este extrem de puţin probabil ca toţi să suferim de amnezie şi să nu ne mai aducem aminte de vreun beneficiu punctat de PIN, nu-i aşa?!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii