Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Păşunea comunală din Adamclisi, dată în folosinţă crescătorilor de animale

ro

18 Feb, 2011 01:51 2970 Marime text
Adamclisi_primar_Anton_Burcea_.jpgAdministraţia locală a comunei Adamclisi a decis prin hotărâre a consiliului local să dea în folosinţă păşunea comunală către crescătorii de animale.

„Am încercat să aprobăm această iniţiativă încă de la penultima şedinţă, însă consilierii locali ai PSD s-au opus. Săptămâna trecută, am reuşit să dăm păşunea în folosinţa crescătorilor de animale", ne-a declarat primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea. Crescătorii de animale vor plăti o sumă modică pentru dreptul de a-şi paşte animalele pe păşunea comunală, mai exact câte 27 lei/ha anual, la aceasta adăugându-se şi impozitul pe teren.

Edilul din Adamclisi a precizat că sunt şanse foarte mari ca unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă să beneficieze de finanţare pentru reabilitarea unor drumuri de interes local. „Ultimele veşti pe care le avem spun că s-a aprobat lista de investiţii pentru drumuri pe care am depus-o la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Aşteptăm hotărârea de guvern, pentru că până nu văd, nu cred", a afirmat primarul Burcea. Edilul comunei Adamclisi a precizat că a depus spre finanţare la MDRT un proiect privind asfaltarea de drumuri în comună, în lungime totală de 10,2 km, aici fiind inclus şi drumul Adamclisi-Zorile. „Am depus spre finanţare şi un proiect pentru canalizare, iar în curând, imediat ce timpul va fi mai bun, o să dăm drumul la lucrările de realizare a terenului de fotbal", a mai precizat Anton Burcea.

Energie eoliană pentru instituţiile publice

Autoritatea locală din Adamclisi a depus spre finanţare şi un proiect privind promovarea localităţii din punct de vedere turistic. „Mi s-a spus că şi acest proiect ar avea şanse să fie finanţat, mai ales că este vorba despre promovarea turistică a Complexului Muzeal Tropaeum Traiani", a spus primarul Anton Burcea. „Mai avem şi alte proiecte depuse, cum ar fi proiectul de alimentare cu apă a localităţii Abrud, care a fost depus la Ministerul Mediului, sau cel privind montarea unei turbine eoliene care să asigure necesarul de energie pentru instituţiile publice de pe plan local. Acesta din urmă a fost depus la Ministerul Economiei şi, din câte am înţeles, se află în evaluare", a adăugat edilul din Adamclisi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • curulea 20 Feb, 2011 18:27 ia`o in bas