Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul a dat NUP în cazul primarului Gheorghe Frigioi

ro

06 Feb, 2013 22:19 3499 Marime text

deschidere-sate.jpgÎn Raportul pe anul 2011 al Curtii de Conturi a României, care a fost fãcut public pe data de 31 ianuarie a.c., se fac câteva referiri cu privire la activitatea Primãriei comunei Crucea. Un subiect controversat care a iscat discutii zilele acestea si a adus în centrul atentiei publice Primãria comunei Crucea a pornit tocmai de la acest raport, care prezintã la pagina 374 o solicitare a Curtii de Conturi Constanta privind suspendarea din functie a primarului de la Crucea, Gheorghe Frigioi. Facem precizarea cã solicitarea Curtii de Conturi a fost adresatã Prefecturii Constanta  Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a rãspuns, ieri, invitatiei cotidianului ZIUA de Constanta de a face luminã în acest caz care a tinut agenda publicã în ultimele zile.

Ce i se imputã primarului si angajatilor autoritãtii locale


Din paginile 372 si 374 aflãm cã, în privinta Primãriei Crucea, au fost sesizate organele de urmãrire penalã pentru plata de ajutoare sociale fãrã a avea la bazã documente justificative vizate si aprobate, pentru înregistrarea în registrul de casã a unor plãti mai mari decât sumele înscrise în statele de platã sau fãrã a exista documente justificative, pentru nerespectarea procedurii de angajare, lichidare, ordonantare si platã a cheltuielilor cu bunuri si servicii si pentru neînregistrarea în registrul de casã a unor sume ridicate din Trezorerie. Mai departe, raportul relevã cã, în baza prevederilor articolului 45 din Legea numãrul 94/1992 republicatã, s-a decis suspendarea din functie pentru casierul si un inspector financiar contabilitate din cadrul UATC Crucea, care, prin cheltuirea banilor publici cu nerespectarea prevederilor legale si a principiilor economicitãtii, eficientei si eficacitãtii, au adus prejudicii institutiei publice. În raportul Curtii de Conturi pe anul 2011 se precizeazã cã decizia privind suspendarea din functie pentru casier si inspectorul financiar s-a luat pânã la solutionarea definitivã a cauzelor în care cei doi au fost implicati. Totodatã, ca urmare a constatãrii sãvârsirii unor fapte cauzatoare de prejudicii importante sau a unor abateri grave cu caracter financiar, s-a solicitat Institutiei Prefectului suspendarea din functie a primarului comunei Crucea, judetul Constanta, care, în calitatea sa de ordonator principal de credite, avea atributii în domeniul în care au fost constatate o serie de fapte cauzatoare de prejudicii si pentru care existã indicii cã au fost sãvârsite cu încãlcarea legii penale.

„Toate mãsurile dispuse de Curtea de Conturi au fost duse la îndeplinire”

 Invitat sã vorbeascã despre raportul Curtii de Conturi, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a precizat cã nu va comenta niciodatã pe marginea unui raport al Curtii de Conturi. „Nu voi comenta niciodatã deciziile Curtii de Conturi, obligatia noastrã este sã le punem în aplicare”, a fost afirmatia acestuia. Primarul a explicat si cã solicitarea Curtii de Conturi adresatã Prefecturii Constanta a fost respectatã. „Pe parcursul anului 2012 s-a efectuat cercetarea penalã la solicitarea Curtii de Conturi. De asemenea, s-a efectuat si expertiza judiciarã. La sfârsitul anului 2012, mai precis pe data de 12 decembrie, Parchetul de pe lângã Tribunalul Constanta a dat rezolutia în dosarul cu numãrul 1269/P/2012, dispunând scoaterea mea de sub urmãrire penalã”, a afirmat Gheorghe Frigioi. Seful autoritãtii locale a subliniat cã prejudiciul constatat de Curtea de Conturi a fost recuperat în totalitate. „Toate mãsurile dispuse de Curtea de Conturi au fost duse la îndeplinire”, a punctat primarul Gheorghe Frigioi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii