Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pantelimon mai are o sansa la bani prin Masura 322

ro

03 Jul, 2009 01:58 2952 Marime text

mijloc_sus_pantelimon.jpgÎn zilele ce urmează, primăria comunei va depune din nou un proiect pentru obţinerea de fonduri europene prin intermediul PNDR

Administraţia locală din Pantelimon va redepune, zilele acestea, spre finanţare un proiect respins în sesiunea anterioară a Măsurii 322 din cadrul Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. 

Este vorba despre un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro, care, dacă va fi finanţat, va contribui serios la dezvoltarea comunităţii. Potrivit primarului comunei Pantelimon, Vasile Neicu, proiectul include realizarea sistemului de alimentare cu apă, a reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare, precum şi asfaltarea a 1.740 de metri liniari de străzi interioare. Ambele investiţii sunt destinate satului Runcu. De asemenea, potrivit edilului, proiectul mai conţine reabilitarea a încă 5.697 de metri liniari de străzi interioare în Pantelimon, dar şi amenajarea unui spaţiu destinat preotului paroh, care va fi amplasat în fostul sediu al CAP. În cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), s-a organizat o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 322 - Renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Noua sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 322 a început pe 15 iunie şi se va încheia pe data de 31 iulie a.c.

pantelimon_vasile_neicu_03.jpgÎncălzire cu resurse regenerabile

Primăria Pantelimon lucrează la elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care folosesc energia solară şi eoliană. Proiectul va fi finanţat din fonduri de mediu, prin intermediul ministerului de resort, şi va beneficia de 500.000 lei pentru ducerea la îndeplinire. Concret, este vorba despre identificarea unor soluţii pentru implementarea unor surse de energie neconvenţională, regenerabilă, pentru încălzirea instituţiilor de interes public: şcoli, grădiniţe, cămine culturale şi sediul primăriei.

Administraţia locală a comunei Pantelimon continuă şi lucrările pentru finalizarea proiectului privind alimentarea cu apă a satului Pantelimon de Sus. Se lucrează în momentul de faţă la forarea şi echiparea a trei puţuri, în Pantelimon de Jos, pentru alimentarea cu apă potabilă a localităţii amintite. Valoarea investiţiei se cifrează la aproximativ 5,7 miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii