Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O acţiune la CNE Cernavodă, un euro

ro

28 Nov, 2008 02:55 799 Marime text
Guvernul a aprobat raportul de negociere a condiţiilor pentru înfiinţarea societăţii comerciale care va realiza Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă. Cotele de participare alocate pentru investitorii selectaţi sunt: Arcelor Mittal şi Iberdrola - câte 6,2%, CEZ, GDF Suez, Enel şi RWE - câte 9,15%, iar Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA îi revin 51% din totalul acţiunilor. Valoarea unei acţiuni reprezintă echivalentul în lei al unui euro.
Societatea comercială va fi înregistrată cu un capital social de pornire de cinci milioane de euro, echivalent în lei. Acesta va fi majorat în perioada pre-proiect, în două etape, la trei luni de la înregistrarea societăţii şi, respectiv, la 31 ianuarie 2010, până la 30 milioane euro. Majorările de capital se vor face proporţional, pe baza structurii de acţionariat existente la momentul semnării Acordului de investiţii şi al constituirii societăţii de proiect.
Au fost identificate situaţiile în care investitorii pot renunţa la participarea în proiect. Printre acestea se numără: depăşirea valorii estimate a proiectului cu mai mult de 15%, refuzul Comisiei Europene de a emite avizele necesare sau cel al autorităţilor române din domeniul mediului de a echilibra acordul de mediu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii