Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Urdea - „Intrãm într-o normalitate privind turismul”

ro

24 Oct, 2013 00:00 2246 Marime text
Primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, a reuşit sã finalizeze un proiect foarte important pentru localitate. „Am finalizat montarea reţelei de canalizare şi în Vama Veche. Acest lucru s-a întâmplat în data de 16 august şi, astfel, putem bifa cã am realizat proiectul de canalizare în localitãţile 2 Mai şi Vama Veche”, a declarat şeful autoritãţii locale.

Primarul Nicolae Iustin Urdea a precizat cã pentru reţeaua de canalizare din cele douã localitãţi a fost investitã suma de 8 milioane de euro, în perioada 2009 - 2013. „Locuitorii, în special cei care se ocupã de activitãţi turistice, nu mai trebuie sã meargã cu vidanja în 2 Mai şi în Vama Veche. Intrãm într-o normalitate privind turismul”, a subliniat şeful autoritãţii locale. Nu a fost uitatã nici localitatea Limanu. În asociere cu RAJA, primarul Nicolae Iustin Urdea deruleazã în prezent un proiect în valoare de 10 milioane de euro, care se va finaliza în 2017, când întreaga localitate va fi racordatã la canalizare.

„Am proiecte pentru fiecare strãduţã din 2 Mai, Vama Veche şi Limanu”

Întrebat dacã are în vedere iniţierea de proiecte privind asfaltarea strãzilor din comunã, deteriorate ca urmare a montãrii reţelei de canalizare, primarul Nicolae Iustin Urdea a rãspuns: „Am proiecte pentru fiecare strãduţã din 2 Mai, Vama Veche şi Limanu. Aştept cu interes şi nerãbdare finanţarea guvernamentalã. Suntem în anexa Ordonanţei 28”. Şeful autoritãţii locale a precizat cã în condiţiile în care Guvernul nu va trimite fonduri în teritoriu, „vor fi nevoiţi sã înceapã lucrãrile pe o parte dintre strãzi, pânã vor fi disponibile fondurile europene”. „Dacã nu vom primi bani de la Guvern, sperãm sã putem accesa fonduri de la Uniunea Europeanã cât mai repede, chiar de la începutul anului 2014”, a menţionat primarul Nicolae Iustin Urdea.

Patru agenţi economici, interesaţi de modernizarea drumului de exploatare agricolã

Şeful autoritãţii locale crede cã începând cu data de 15 noiembrie vor demara lucrãrile de amenajare a drumului de exploatare agricolã. Acest tronson de exploatare va asigura pentru utilajele grele o rutã ocolitoare în dreptul localitãţilor 2 Mai şi Vama Veche, susţine primarul Nicolae Iustin Urdea. „Drumul este proiectat sã reziste la utilaje agricole, maşini încãrcate cu cereale, cu îngrãşãminte”, a mai spus şeful autoritãţii locale. La licitaţia publicã pentru modernizarea drumului de exploatare agricolã s-au prezentat patru ofertanţi, urmând ca sãptãmâna aceastã sã fie anunţat numele ofertantului câştigãtor. Valoarea estimatã a contractului de achiziţie publicã având ca obiect „Modernizare drumuri de exploatare agricolã, comuna Limanu, judeţul Constanţa” este de 3.597.641,14 lei (exclusiv TVA), având un echivalent a 814.664,55 euro. Contractul de finanţare aferent acestui proiect a fost încheiat pe data de 27 februarie 2012 între Agenţia de Plãţi pentru Dezvoltare Ruralã şi Pescuit şi Unitatea Administrativ Teritorialã - Comuna Limanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii