Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludoteca amenajata de voluntarii CENTRAS, la Independenta

ro

09 Oct, 2009 04:42 1714 Marime text
Reprezentanţii CENTRAS, în parteneriat cu Primăria Independenţa, au inaugurat miercuri, 7 octombrie, la şcoala din localitate, o ludotecă destinată copiilor din această comună.

Spaţiul de joacă este destinat tuturor copiilor, dar în special celor care fac naveta şi care pot aştepta acolo maşina de transport şcolari care îi duce acasă după terminarea orelor. Directorul Şcolii Independenţa, Monica Dragalina, şi primarul Cristea Gâscan au oferit sprijinul lor pentru concretizarea acestui proiect.

Acţiunea a făcut parte din proiectul „Caravana urmează voluntarii!", derulat de Centrul de Voluntariat Constanţa, departament al Centrului Regional de Resurse pentru ONG - CENTRAS Constanţa, în parteneriat cu Pro Vobis - Centrul Naţional de Voluntariat Cluj-Napoca. Prin acest proiect desfăşurat în lunile septembrie-octombrie, 14 centre de voluntariat din ţară realizează acţiuni de voluntariat cu sprijinul tinerilor din comunităţile în care trăiesc, pentru a rezolva probleme specifice cu care se confruntă acestea. Scopul proiectului este de a promova voluntariatul la nivel naţional şi local prin acţiuni concrete şi de impact, care să implice un număr cât mai mare de voluntari şi ceţăţeni ai comunităţilor prin care trece caravana.

CENTRAS Constanţa a realizat în cadrul acestui proiect o ludotecă în cadrul şcolii din comuna Independenţa, întrucât aici învaţă un număr mare de elevi de toate vârstele, cu multe probleme sociale. În acest loc special amenajat, copiii pot să-şi facă şi o parte din teme în timpul rămas până la sosirea microbuzului cu care fac naveta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cadru didactic 13 Oct, 2009 21:03 ludoteca a fost amenajata de cei de la CEntras in parteneriat cu scoala, nu cu primaria. Primaria a fost doar "un sprijin" daca il putem numi asa. Sunteti incorect informati. oricum am fi apreciat dak ati fi fost prezenti, voi cei din presa, acolo sa vedeti de fapt cum a decurs proiect. Dar e bine, k makr ati relatat evenimentul .Multumim mult pentru promovare.
  • Alexandra 10 Oct, 2009 21:53 Buna ziua! Sunt eleva la scoala aceasta si vreau sa spun ca au facut o treaba minunata cu Ludoteca :) merg acolo destul de des, este un loc minunat pentru elevi.