Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinte ANL la Cotu Vaii

ro

22 May, 2009 03:29 2351 Marime text

Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_6.jpgPrimarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, vrea să obţină finanţare pentru construcţia a două blocuri prin ANL în această localitate

Primăria comunei Albeşti caută soluţii de finanţare pentru electrificarea cartierului nou de locuinţe din localitate.
În această zonă, sunt aproximativ 150 de loturi de casă, 60 de case fiind deja construite. Pentru realizarea reţelei de alimentare cu energie electrică, administraţia locală din Albeşti are nevoie de 13 miliarde de lei vechi.
Primarul comunei, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că lucrează la o strategie de evaluare a comunei, care cuprinde analiza mai multor obiective pentru care trebuie atrase fonduri: drumuri, canalizare şi alimentare cu apă. Autoritatea locală va reabilita reţeaua de alimentare cu apă de la Vârtop. Proiectul include reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi realizarea unui bazin. Valoarea proiectului se cifrează la şase miliarde de lei vechi. Edilul comunei ne-a declarat că, iniţial, primăria a vrut să facă rost de bani printr-un credit bancar, însă acum va încerca să obţină bani de la Guvern pentru ducerea la îndeplinire a obiectivului.
Autoritatea locală intenţionează să realizeze şi o sală de sport, lângă stadionul din Albeşti. Imobilul va avea o suprafaţă de 3.300 mp.
De asemenea, primarul Gheorghe Moldovan a declarat că speră să obţină finanţare pentru construirea a două blocuri de locuinţe prin ANL la Cotu Văii, destinate tinerilor din comună. „Acum lucrăm la proiect. Facem cadastrul terenului", a spus primarul. Un obiectiv din Cotu Văii pe care primăria doreşte să-l reabiliteze este şi căminul cultural. Imobilul a fost dat în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, conform spuselor primarului, pentru a fi reabilitat prin intermediul SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL.

Albesti_Gheorghe_Moldovan_03.jpgFestival Internaţional de Folclor

Duminică, primăria organizează Zilele comunei Albeşti, ocazie cu care vor fi organizate spectacole şi o serbare câmpenească, invitat special fiind Taraful Dumitru Zamfira. 
Pe 24 iunie, administraţia locală organizează Ziua Fiilor Satului din Albeşti, iar în perioada 17 - 21 iunie are loc Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineri Interpreţi „Dobroge, mândră grădină", la care sunt aşteptaţi aproximatov 1.300 de invitaţi. Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Cultură, Învăţământ şi Turism Constanţa, în parteneriat cu Primăriile Albeşti, Mangalia şi Eforie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 10 Dec, 2009 23:52 sunteti naspa...