Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Primaria Cernavoda se practica suplimentarile

ro

29 Jan, 2010 02:36 3382 Marime text
deschidere_sate.jpgMai multe contracte de lucrări derulate de către administraţia locală din Cernavodă au fost „completate" cu acte adiţionale, firmele executante beneficiind de suplimentări băneşti

La Primăria Cernavodă există, se pare, o practică a suplimentărilor. Fie autoritatea locală nu acordă prea mare atenţie modului în care se cheltuiesc banii publici, fie caietele de sarcini nu sunt întocmite cum trebuie, cert este că se suplimentează pe bandă rulantă.

Într-o ediţie anterioară arătam faptul că firma constructoare a casei mortuare din Cimitirul Ortodox a beneficiat de o lucrare suplimentară, după ce s-a constatat că acoperişul nu fusese inclus în caietul de sarcini. Firma Ad Power, aparţinând omului de afaceri cernavodean Adrian Iofcea, a beneficiat de o suplimentare de aproximativ 300 de milioane de lei vechi, motivată de „lucrări de acoperire". Aşadar, proiectantul uitase că această capelă trebuia să aibă şi acoperiş. Precizăm că este vorba despre casa mortuară pentru construcţia căreia reprezentanţii Primăriei Cernavodă au lăsat să se dezgroape cu excavatorul morminte ale bolnavilor de la fostul azil al oraşului.

primarie_cernavoda.jpgSuplimentări şi pentru Civicon International

O altă firmă care a beneficiat de suplimentări modice din partea bugetului local al oraşului Cernavodă este şi SC Civicon International SRL din Constanţa.

Anul trecut, societatea a câştigat două licitaţii puse la bătaie de către autoritatea locală din Cernavodă. Pe 3 septembrie, adică doar cu 10 zile înainte de începerea oficială a anului şcolar, firmei i-a fost atribuit contractul privind lucrări de reparaţii la Grădiniţa nr. 4. Valoarea estimată a contractului a fost de 73.393 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 60.590 lei fără TVA. SC Civicon International SRL Constanţa a fost desemnată câştigătoare dintr-un număr de trei firme, criteriul de atribuire fiind, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Pe 25 august 2009, firma câştigase la Cernavodă o altă procedură de achiziţie. Este vorba despre lucrări de reparaţii la Şcoala generală nr. 3. Societatea a fost desemnată câştigătoare dintr-un număr de patru firme. Valoarea estimată a acestui contract a fost de 42.365 lei fără TVA, iar cea de atribuire de 38.993 lei fără TVA.

La sfârşitul anului trecut, în decembrie, firma constănţeană a obţinut o suplimentare în lei pentru contractul de reparaţii de la Şcoala 3, iar la începutul acestui an, o altă suplimentare, pentru renovările de la Grădiniţa nr. 4. Pentru Şcoala nr. 3 suplimentarea a fost de aproximativ 160 de milioane de lei vechi, iar pentru Grădiniţa nr. 4, de aproximativ 200 de milioane lei vechi. Civicon International îl are ca unic asociat şi administrator pe Nicu Manţu, iar obiectul de activitate este „alte lucrări speciale de construcţii".

Mariana Mircea nu a ştiut pentru ce s-au dat bani în plus

Pentru a afla de ce s-au suplimentat sumele la aceste două contracte de lucrări şi dacă, şi de această dată, s-a omis ceva în caietul de sarcini, am contactat-o telefonic pe primarul Mariana Mircea, care nu a ştiut să ne dea un răspuns. Ea ne-a direcţionat către reprezentanta Serviciului de achiziţii, Rodica Cojocaru. Aceasta a precizat că suplimentarea a fost cauzată de lucrări care nu au fost prevăzute în caietul de sarcini. Pentru a ne lămuri cu exactitate despre ce lucrări a fost vorba, l-am contactat telefonic şi pe Nicu Manţu, patronul firmei. Acesta a afirmat că suplimentarea a fost justificată de lucrări neprevăzute ce au apărut în cursul execuţiei. Mai exact, la Grădiniţa nr. 4 a fost nevoie de o sumă în plus pentru lucrări suplimentare la schimbarea caloriferelor, iar la Şcoala nr. 3, de devierea conductei de canalizare şi schimbarea robinetului de la subsol. Aşadar, se pare că la Cernavodă caietele de sarcini pentru diferite lucrări se fac de mântuială, astfel că bugetul local trebuie să suporte noi şi noi suplimentări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 30 Apr, 2010 21:25 Primarita noastra mai mult o sa ne ingroape cu cate face ea pt orasul ei.Am zis ca nu numai barbatii merita sa fie la conducere.Am votat pt ea,nu pt Domnul Hansa si am ajuns intr-o situatie de toata frumusetea.
  • marinel 29 Jan, 2010 11:21 MARE DREPTATE AI, ASA ESTE A ANGAJAT TOATE FUFELE SI INTRADEVAR STAU NTOATA ZIUA IN MAGAZINE SI BARURI! DA-O DRACU DE PRIMARIE!ASA LE-A INVATAT MATRACUCA SEFA ADICA PRIMARITA, CA SI EA NUMAI SE PLIMBA SI CAUTA VINOVATYI PT REFERENDUM, IAR IN LEGATURA CU LUCRARILE, CARE DA SPAGA MAI MARE ALA IA LUCRAREA SI ER SI NORMAL SA SE ALOCE BANI IN PLUS LUCRARILOR CA AM AUZIT CA SPAGA EI ESTE F MARE
  • marinel 29 Jan, 2010 10:38 Credeti ca primarita asta e chiar atat de naiva si de neinformata? Aiurea,stie tot ce misca in C-voda dar ia atitudine numai atunci cand interesul i-o cere.E diabolica si periculoasa pt orice societate,se va duce de rapa cu tot cu fufele aduse de ea in primarie si nu-ar fi de mirare daca ar raspunde si penal pt multele erori facte cu voie sau fara voie.Acum se agata de orice motiv pt a taragana referendumul,e jalnica,astae,ciao
  • io mircea 29 Jan, 2010 10:10 La 600 de lei lunar primit de la fata lui Badila Spiru ce mai vrei...
  • p0ai 29 Jan, 2010 00:49 caiete de sarcini? de asa ceva nu a auzit nici primarita nici fufele acelea pe care ea le-a angajat in primarie la urbanism si achizitii fara experienta fara nimic nici macar nu vor sa invete au numai aere de mari doamne in cap si atat cafele toata ziua ..... shopping, masini, bijuterii, etc orice puteti sa le intrebati dar nu de astfel de lucruri atat de straine ca sens si continut pentru ele....pacat doamna primar ca nu va alcatuiti o echipa de profesionisti, care sa cunoasca meserie si sa nu fi terminat facultatile cu bani si examene luate cum numai ei stiu.....pacat mare pacat.....