Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Hârşova Proiectul privind asfaltarea străzilor a fost propus spre finanţare (galerie foto)

ro

13 Jul, 2012 02:24 3241 Marime text
Harsova_primar__Tudor_Nadrag_1.jpgTudorel Nădrag a început un nou mandat prin continuarea proiectelor de dezvoltarea a oraşului Hârşova. La această dată, cu implicarea edilului, se lucrează la construirea a trei parcuri, dar şi la asfaltarea străzilor. Nici latura spirituală a comunităţii nu va fi neglijată, urmând a fi construită o mănăstire.

Primarul Tudorel Nădrag a declarat că proiectul privind asfaltarea a opt kilometri de drum a fost propus spre finanţare. Proiectul se realizează prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est şi este în valoare de 4 milioane de euro. „Prin acest proiect intervenim pentru asfaltarea drumurilor pietruite, dar şi a celor din cartierul nou. De asemenea, sunt străzi asfaltate unde de 40 de ani nu s-a mai pus un gram de asfalt", a precizat primarul, explicând necesitatea derulării acestui proiect. Până la începerea lucrărilor privind asfaltarea celor opt kilometri de drum, şeful autorităţii locale a demarat, cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, reabilitarea câtorva dintre străzi. În total vor fi achiziţionate 500 de tone de asfalt în valoare aproximativă de 150.000 de lei. Autoritatea locală lucrează şi la pietruirea unui drum ce va face legătura cu o nouă mânăstire, care se va construi în vecinătatea releului de transmisiuni din oraş.

Amenajarea parcurilor, în atenţia primarului

Harsova_strada_asfaltata.jpgLucrările în privinţa amenajării celor trei parcuri şi a celor trei aliniamente stradale este la această dată în desfăşurare. Valoarea investiţiei se ridică la 1.100.000 de lei, proiectul fiind finanţat prin fonduri de mediu. Cele trei parcuri sunt amenajate în vecinătatea Casei de Cultură (în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi), în curtea liceului (4.000 mp) şi în curtea spitalului (8.000 mp). Aliniamentele stradale vor fi realizate pe străzile Revoluţiei, Vadului şi pe DN2A (străzile Plantelor şi Constanţei).

Un nou bloc de locuinţe sociale va fi dat în folosinţă

În maxim o lună de zile va fi inaugurat cel de-al doilea bloc de locuinţe sociale, prevăzut cu trei scări şi 48 de apartamente. Imobilul a fost construit cu fonduri în valoare de 7.600.000 de lei, provenite de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Primăriei i-a revenit însă obligaţia de a asigura racordarea blocului la reţeaua de apă şi canalizare şi la reţeaua electrică, precum şi de a realiza sistematizarea pe verticală. „Săptămâna aceasta am cerut oferta pentru racordul la reţeaua electrică, investiţie care ne va costa până în 15.000 de euro", a menţionat Tudorel Nădrag. Nu toate cererile vor putea fi soluţionate în cadrul celei de-a doua repartizări. Pentru cele 48 de apartamente există, potrivit primarului, 400 de solicitări. Şeful autorităţii locale speră ca noii chiriaşi să aibă grijă de imobil, menţionând că primul bloc dat în folosinţă acum un an şi jumătate s-a degradat deja. Menţionăm că viitorii chiriaşi achită doar 10% din chirie, 90% din cuantumul acesteia fiind suportat de Primăria Hârşova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii