Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incepe constructia bazei sportive din Negureni

ro

28 Feb, 2009 02:32 1729 Marime text
Baneasa_primar_Gelu_Iordache_03.jpgBaza sportivă din Negureni devine realitate. Potrivit primarului Gelu Iordache, va fi demarată amenajarea terenului.

„Am primit deja inspecţia unor reprezentanţi ai FRF şi ai Cancelariei primului-ministru", a afirmat primarul. Investiţia se cifrează la peste 7,5 miliarde de lei. Baza sportivă cu o capacitate de 200 de locuri va dispune de instalaţie de nocturnă, vestiare pentru arbitri şi sportivi, pistă de atletism, teren de fotbal şi handbal. Un alt proiect vizează şi reamenajarea stadionului orăşenesc. O sală de sport va fi construită şi în curtea liceului din Băneasa.
Un obiectiv al administraţiei locale din Băneasa este şi reabilitarea sediului primăriei. Există un studiu de fezabilitate, iar investiţia ar putea depăşi şapte miliarde de lei vechi. „Două miliarde şi jumătate vor fi alocate din fondul de rulment, însă vom mai avea nevoie de încă cinci", a precizat primarul Gelu Iordache. Edilul a precizat că reabilitarea primăriei se impune întrucât clădirea este foarte veche, iar condiţiile de muncă sunt improprii. „Am luat foc în iarna asta de trei ori", a declarat primarul.
Altă prioritate a autorităţii locale o reprezintă reabilitarea iluminatului public în Băneasa. Investiţia s-ar cifra, potrivit primarului, la 12 miliarde de lei vechi şi ar putea fi sprijinită de către Consiliul Judeţean şi din bugetul local.
Un alt proiect al primarului Gelu Iordache este şi reabilitarea parcurilor şi spaţiilor verzi. Din acest program face parte şi extinderea parcului de la Casa de Cultură cu 2.000 mp.

Cămin cultural la Făurei

Primăria va demara şi construirea unui cămin cultural la Făurei. Aşezământul va avea o suprafaţă de 2.500 mp, fiind dotat cu parcare şi teren de joacă pentru copii, şi va costa aproximativ 11 miliarde de lei vechi. Autoritatea locală intenţionează să construiască şi o grădiniţă nouă, în care se vor investi aproximativ şase miliarde de lei vechi. Primăria va reabilita şi grădiniţa din Cărpiniş.
Administraţia locală va demara construcţia a 15 locuinţe pentru rromi în cartierul Cărpiniş şi va face acte de proprietate unui număr de 65 de familii pe terenuri în suprafaţă de aproximativ 1.000 mp.  (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii