Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impadurire pe 80 de hectare la Poarta Alba

ro

14 Aug, 2009 02:23 2077 Marime text

vasile_delicoti_-_decupaj.jpgAdministraţia locală a comunei Tuzla va împăduri, cu fonduri de la Ministerul Agriculturii, aproximativ 80 de hectare.

Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că a identificat terenul pe care îl va împăduri, însă ministerul întârzie cu banii. Potrivit edilului din Poarta Albă, în prealabil s-au efectuat studii pedologice pentru a se şti exact ce puieţi se vor planta. „Avem în total o suprafaţă de 80 de hectare de împădurit. 12 hectare sunt situate în spatele zonei C, 40 lângă cimitirul nou şi restul în spatele localităţii Galeşu", a precizat primarul Delicoti. În total, în judeţul Constanţa, există nouă astfel de proiecte de împădurire. Edilul din Poarta Albă a subliniat faptul că administraţia locală este pregătită pentru derularea acestui contract, numai să vină banii de la minister.

Primăria Poarta Albă a depus spre finanţare, în sesiunea Măsurii 322 care tocmai s-a încheiat, un proiect integrat, în valoare de 2,5 milioane euro. Concret, proiectul include reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, realizarea reţelei de canalizare în Poarta Albă, construirea unui after-school, reabilitarea interioară şi exterioară a căminului cultural şi dotarea lui cu echipamente de sonorizare şi mobilier.

Autoritatea locală continuă lucrările de realizare a canalului colector. Investiţia este finanţată în baza Ordonanţei 7 şi are o valoare totală de 30 miliarde de lei. Canalul colector, cu o lungime totală de 4 km, traversează localitatea şi are ca rol eliminarea riscului de inundaţii.

În paralel cu derularea acestor proiecte, primăria se ocupă şi de închiderea gropilor de gunoi. „Până la începutul lunii septembrie vor finaliza şi închiderea celei de-a doua gropi de gunoi", a adăugat primarul.

O prioritate a edilului din Poarta Albă este şi construirea grădiniţei noi, despre care primarul Delicoti spune că va fi demarată în primăvară. „Avem şi un amendament la Legea bugetului, de 2,8 miliarde de lei vechi, pentru construirea acestei grădiniţe", a afirmat primarul, precizând că amendamentul a fost depus de senatorul PD-L, Mircea Banias.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii