Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita din Topraisar va fi data in folosinta anul viitor

ro

28 Aug, 2009 03:01 1943 Marime text

cap_2.jpgPrimăria Topraisar continuă lucrările la grădiniţa nouă. Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că unitatea de învăţământ va fi dată în folosinţă anul viitor.

Construcţia imobilului a demarat în toamna anului trecut. Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, chiar dacă fondurile necesare vin cu întârziere. În momentul de faţă, se lucrează deja la acoperiş. Imobilul unde va funcţiona unitatea de învăţământ preşcolar este construită în regim P+1E şi are o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totală a investiţiei este de 14 miliarde de lei vechi.

O prioritate pentru primarul din Topraisar o reprezintă, în momentul de faţă, şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar. „Suntem în plin proces de pregătire a şcolilor. Am achiziţionat combustibilul necesar pentru sezonul rece, adică 70 de tone de cărbuni şi 140 tone de lemne. Ne pregătim pentru începerea anului şcolar, facem curăţenie şi verificăm centralele", a precizat edilul.

topraisar_primar_gheorghe_stelian_05.jpgAdministraţia locală continuă lucrările la pavarea trotuarului de pe marginea drumului naţional. Este vorba despre trei kilometri de trotuar cu pavele. Un alt proiect prioritar pentru Primăria Topraisar este şi cel privind alimentarea cu apă a localităţii Potârnichea. Administraţia locală urmează să încheie contractul pentru începerea lucrărilor. Sistemul de alimentare cu apă se va compune dintr-o sursă de apă - două foraje de 80 m - şi conductă de aducţiune de circa 250 m. Reţeaua de distribuţie va avea o lungime de 9.277 m. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 14 miliarde de lei vechi, fără TVA.

Primăria va achiziţiona maşină de pompieri

De asemenea, administraţia locală din Topraisar derulează procedura de licitaţie pentru execuţia canalizării şi a staţiei de epurare. Pe 30 septembrie, Primăria Topraisar organizează deschiderea ofertelor pentru achiziţionarea unei autoutilitare de pompieri. Ambele investiţii fac parte din proiectul integrat în valoare de 2,5 milioane euro, pe care autoritatea locală l-a depus în prima sesiune a Măsurii 322 din PNDR, reuşind să obţină finanţare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii