Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta şefă de la Trezorerie face o scenă la Chirnogeni

ro

27 May, 2011 02:08 3723 Marime text
Comuna Chirnogeni a atribuit contractul privind construirea unei scene în aer liber.

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul de lucrări pentru scena comunală a fost atribuit SC Rabbit Prod SRL din Agigea. Valoarea estimată a contractului a fost de 104.000 de lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 102.569,64 lei, aşadar „la mustaţă" de valoarea estimată. Potrivit SEAP, societatea câştigătoare a fost singurul ofertant în cadrul acestei proceduri. Într-o ediţie anterioară relatam că, potrivit declaraţiilor primarului comunei, Gheorghe Manta, comuna are nevoie de scenă pentru desfăşurarea, în premieră, în luna iunie, a unui festival de muzică populară.

Dar societatea Rabbit Prod nu se află la prima colaborare cu autoritatea locală condusă de Gheorghe Manta.

Parc de cinci miliarde. Tot la Chirnogeni

Aceeaşi societate s-a ocupat anul trecut de construirea parcului nou din comună, investiţie estimată la peste cinci miliarde de lei vechi. Potrivit anunţului de atribuire a contractului privind parcul, publicat în SEAP, valoarea estimată pentru amenajarea spaţiului verde a fost de 528.200 lei fără TVA, valoarea de atribuire fiind de 502.112,42 lei fără TVA. De precizat că în cazul licitaţiei pentru parc, SC Rabbit Prod a reuşit să iasă câştigătoare dintr-un număr de trei ofertanţi. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea îi are ca asociaţi pe Cristian Ioan şi Pena Antoniewicz şi pe Senol Ali. De precizat că Pena Antoniewicz este nimeni alta decât fosta şefă a Trezoreriei Constanţa.

I-am contactat telefonic şi pe reprezentanţii Rabbit Prod pentru a le solicita un punct de vedere referitor la colaborarea cu Primăria Chirnogeni. Ne-a răspuns Cristian Ioan Antoniewicz, care ne-a declarat că nu este în ţară. Patronul Rabbit Prod, soţul fostei şefe de la Trezorerie, a precizat că nu are o colaborare bună doar cu Primăria Chirnogeni şi că a câştigat contracte de la mai multe autorităţi locale din ţară, printre care Craiova, Slatina, Târgu Jiu sau Galaţi. Interesant este faptul că societatea a câştigat în 2008 şi în 2009 importante contracte pe bani publici de la municipiul Constanţa, reprezentat de Radu Mazăre, furnizând singură sau în parteneriat cu Pomacost (firma al cărei administrator a fost până anul trecut chiar vărul primarului Mazăre - Basarab Popa) cantităţi impresionante de material dendrologic pentru spaţiile verzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii