Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fermierii din Nicolae Bălcescu vor avea drum de exploatare

ro

23 May, 2013 00:00 1844 Marime text
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, are veşti bune pentru agricultori. În 3 luni aceştia vor avea un drum de exploatare. Lucrările la drum au început în urmă cu o lună, finanţarea venind de la Uniunea Europeană şi fiind în cuantum de un milion de euro. Potrivit primarului, drumul va avea o lungime de 6,4 kilometri şi reprezintă o rută alternativă pentru fluidizarea traficului pe DN2A, prin devierea circulaţiei atelajelor şi utilajelor. Drumul va înlesni accesul spre asociaţiile agricole şi fermele din comuna Nicolae Bălcescu şi va deservi o suprafaţă de 13 hectare.

Lucrările de reabilitare a liceului au fost încheiate

Elevii deja se bucură de proiectele implementate de primarul Viorel Bălan. Acesta susţine că lucrările de reabilitare a Liceului „I.C. Brătianu” începute în vara anului trecut s-au finalizat. „A mai rămas de asfaltat curtea instituţiei de învăţământ, pe care să vedem dacă reuşim să o realizăm până în toamnă”, a declarat primarul Viorel Bălan.
Liceul şi-a schimbat total aspectul în urma renovării şi dotării, iar grupurile sanitare au fost mutate în interiorul unităţii şcolare. De asemenea, mobilierul a fost înlocuit şi au fost aduse table noi, asigurându-se condiţii de invidiat pentru cei 530 de tineri care învăţă aici.

La Dorobanţu a fost hramul bisericii

Un alt eveniment important pentru localitate a avut loc la începutul acestei săptămâni. Comunitatea din Dorobanţu a prăznuit hramul Bisericii Sfânţii Împăraţi Constantin şi Elena.  Primarul Viorel Bălan a afirmat că puţin peste o sută de persoane au participat la hram şi implicit la masa frăţească închinată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii