Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Energie eoliana pentru iluminatul public in Ion Corvin

ro

14 May, 2010 04:32 2596 Marime text
ion_corvin_primar_nedea_dumitru_02.jpgAutoritatea locală din Ion Corvin lucrează la un proiect privind eficientizarea consumului energetic.

Primarul comunei, Dumitru Nedea, a declarat că va depune spre finanţare, la Ministerul Mediului, un proiect de producere de energie regenerabilă. Edilul vrea să elimine cheltuielile legate de iluminatul public printr-un proiect de energie neconvenţională. Concret, primarul din Ion Corvin vrea ca localitatea să aibă propria sa centrală eoliană. Turbina va asigura energia electrică necesară iluminatului stradal şi instituţiilor publice.

Primarul din Ion Corvin este nemulţumit de faptul că alte investiţii importante pentru comunitate riscă să rămână doar la stadiul de proiect. Este vorba despre obiectivele de investiţii incluse în proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane euro, depus spre finanţare în cadrul Măsurii 322. „Aveam prinse în acest proiect canalizare, asfaltări de drumuri, construirea unui after-school, care nu ştiu dacă se vor finanţa", a afirmat primarul Nedea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii