Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersuri la MAI pentru electrificarea cartierului nou din Albesti

ro

17 Jul, 2009 02:44 1676 Marime text
albesti_gheorghe_moldovan_1.jpgPrimăria Albeşti a depus spre finanţare documentaţia necesară alimentării cartierului nou din localitate. 

„Am reuşit să depunem proiectul pentru electrificarea cartierului nou din Albeşti la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Avem şanse să obţinem finanţare", ne-a declarat primarul Gheorghe Moldovan. Valoarea totală a investiţiei este de 13 miliarde de lei vechi. Dacă proiectul va fi aprobat, va fi rezolvată problema alimentării cu energie electrică pentru un cartier cu peste 150 de loturi de casă, din care 57 au fost deja construite.

Administraţia locală din Albeşti se ocupă, în prezent, şi de elaborarea unui proiect ce va fi depus spre finanţare în această sesiune a Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală - Măsura 322. Proiectul include mai multe priorităţi pentru comunitatea locală din Albeşti, printre care asfaltarea drumurilor din satul Cotu Văii, construirea unei grădiniţe noi şi dotarea căminului cultural din Albeşti. Valoarea totală a proiectului integrat este de 2,5 milioane de euro. Ca şi alţi colegi de breaslă, şi primarul din Albeşti spune că eliberarea greoaie a diferitelor avize este o piedică pentru accesarea de fonduri post-aderare, având în vedere că întârzie depunerea proiectului.

O altă prioritate a administraţiei locale din Albeşti o reprezintă realizarea sistemului de alimentare cu apă din satul Vârtop. „Sperăm să prindem finanţare pe Ordonanţa 7", a afirmat primarul Gheorghe Moldovan.

Locuinţe ANL la Cotu Văii

Alte proiecte ale primarului din Albeşti se referă la amenajarea şi modernizarea bazei sportive din comună, construirea unui teren de sport în localitate şi construirea a două blocuri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) la Cotu Văii. Potrivit edilului, cele două imobile vor avea în total 45 de locuinţe, ce vor fi repartizate tinerilor.

Un proiect important pentru administraţia locală din Albeşti îl constituie şi realizarea reţelei de canalizare în localitate. Potrivit primarului Gheorghe Moldovan, în momentul de faţă se lucrează la elaborarea studiului de fezabilitate pentru această investiţiei. Sprijinul financiar pentru acest obiectiv ar putea fi obţinut prin Ministerul Mediului.

Comunitatea locală din Albeşti se mândreşte cu Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor", care a câştigat locul I atât la festivalul internaţional desfăşurat pe plan local, cât şi în cadrul manifestării culturale organizate la Câmpia Turzii. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că membrii ansamblului au fost invitaţi să participe la un festival similar în Italia, unde au fost şi anul trecut.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii