Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la anul Pacienţii Centrului de Sănătate Băneasa ar putea sta în frig

ro

12 Nov, 2010 02:46 2560 Marime text

Baneasa_Gelu_Iordache2.jpgCentrul de Sănătate Băneasa ar putea rămâne fără agent termic la începutul anului viitor.

Primarul oraşului Băneasa, Gelu Iordache, a afirmat că unitatea sanitară, cu o capacitate de aproximativ 100 de paturi, are combustibilul asigurat doar până în luna ianuarie 2011. „Am achiziţionat combustibilul necesar încălzirii spitalului, care va ajunge cam până la 1 ianuarie 2011. După această dată, nu ştim însă cu ce vom asigura încălzirea", a precizat Gelu Iordache. Primarul a declarat că unitatea administrativ-teritorială a preluat managementul unităţii spitaliceşti, dar că nu ştie dacă oraşul Băneasa va avea puterea financiară de a-l administra cum se cuvine. Primarul Iordache îşi pune speranţele şi în Consiliul Judeţean Constanţa, de la care speră să primească sprijin. „Vom solicita sprijin de la Consiliul Judeţean, pentru că altfel nu văd cum ne-am putea descurca", a precizat primarul. O prioritate a administraţiei locale din Băneasa este şi finanţarea proiectului privind extinderea reţelei de canalizare în oraş şi construirea unei staţii de epurare. Un proiect va fi depus în acest sens la Administraţia Fondului de Mediu, săptămâna următoare. „Luni, vom avea o şedinţă de Consiliu Local extraordinară, în care vom aproba documentaţia necesară pentru dosar. Sper să obţinem finanţarea pentru această investiţie", a precizat Gelu Iordache. Valoarea totală a investiţiei în canalizare şi în staţia de epurare se ridică, potrivit edilului, la 11 miliarde de lei vechi. În Băneasa există canalizare doar în centrul oraşului, în lungime de aproximativ 1,6 km, nu şi staţie de epurare. Sesiunea de finanţare prin Fondul de Mediu se va încheia pe 17 noiembrie.

Iluminat cu energie verde

Un alt proiect al autorităţii locale din Băneasa se referă la realizarea unui sistem de iluminat cu energie verde. Proiectul a fost depus în primăvara acestui an la Ministerul Economiei şi a fost selecţionat spre finanţare, potrivit edilului. Investiţia se referă la construirea unei staţii de generare de curent electric, pe bază de biogaz. Proiectul include mai multe soluţii de producere a energiei regenerabile. Astfel, în afară de staţia de biogaz, autoritatea locală intenţionează să realizeze şi o instalaţie de iluminat public cu panouri solare. Proiectul face parte din operaţiunea „Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie" din Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice". Pentru investiţiile de acest gen, Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri are un buget disponibil de doar 420 de milioane de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dr. Niculescu D.M. 20 Nov, 2010 11:13 Este imbucurator ca Primarul se ingrijeste de soarta pacientilor si a unitatii.Asta inseamna ca doreste binele comunitatii. Intradevar, bugetul Banesei este prea mic pentru a putea asigura buna functionare a unitatilor din oras. Sper sa aiba succes in demersurile catre forurile superioare, caci zona are nevoie de acest spital.