Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta Centrul Cultural pentru Tineret de la Corbu

ro

21 Mar, 2013 00:00 2795 Marime text
Au început lucrările la Centrul Cultural pentru Tineret. Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, clădirea este amenajată într-o fostă magazie aflată în vecinătatea Căminului Cultural din zona Corbu I. Acest imobil se va reabilita şi va fi înălţat cu două nivele, a mai afirmat primarul comunei Corbu.
Centrul este prevăzut cu o sală de conferinţe, cu săli de tenis de masă şi cu spaţii pentru şah şi biliard. Beneficiari ai acestui centru vor fi cei 1.500 de tineri din comună. De menţionat că banii pentru lucrare sunt atraşi prin Zona Metropolitană.
Şeful autorităţii locale are veşti noi şi în privinţa proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi montării sistemului de canalizare. Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a precizat că firma care a câştigat licitaţia organizată de RAJA se ocupă zilele acestea de proiectul de organizare a şantierului. Ca atare, cât de curând vor demara şi lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. Potrivit şefului autorităţii locale, în cadrul proiectului vor fi construite şi două staţii - una de pompare şi o alta de repompare. Valoarea proiectului este de aproape 4.000.000 de euro. Primarul Marian Gălbinaşu a explicat că lucrările iniţiate de RAJA la Corbu se vor finaliza abia în anul 2014.
Cu puţin noroc, anul acesta va intra în licitaţie publică şi proiectul privind amenajarea unui centru de informare turistică, proiect finanţat cu fonduri europene. „Chiar ieri m-a sunat aplicantul şi m-a comunicat că proiectul a fost în evaluare şi a obţinut 90 dintr-un total de 100 de puncte. Sperăm ca proiectul să devină şi eligibil”, a declarat primarul comunei Corbu. Centrul de informare turistică ar urma să fie amenajat la 300 metri distanţă de clădirea primăriei.
Pe că a venit primăvara, iar sărbătoarea Paştelui se apropie, primarul comunei Corbu a iniţiat şi activităţile de gospodărire specifice acestei perioade, prin amenajarea spaţiilor verzi, îndepărtarea vegetaţiei uscate şi toaletarea pomilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii