Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum şi-a propus Gheorghe Moldovan să facă rost de bani pentru cofinanţări

ro

01 Aug, 2013 00:00 1968 Marime text
Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, ia în calcul varianta contractării unui credit în vederea acoperirii TVA-ului şi asigurării cofinanţării lucrării privind amenajarea drumului de exploatare, obiectiv aflat la această dată în desfăşurare. Şeful autorităţii locale susţine că, în privinţa cofinanţării, s-a adresat şi Consiliului Judeţean. „Am făcut şi o adresă la Consiliul Judeţean Constanţa, în speranţa că vom primi fondurile necesare”, a declarat, ieri, primarul Gheorghe Moldovan. Pentru plata unei părţi din TVA, dar şi pentru cofinanţare, Gheorghe Moldovan intenţionează să ia un împrumut de 800.000 de lei.
Amintim că banii pentru drumul de exploatare vin de la Uniunea Europeană, prin Măsura 125. Potrivit şefului autorităţii locale, drumul va deservi o suprafaţă agricolă de 2.000 de hectare, are o lungime de 7 kilometri şi va ocoli drumul judeţean Albeşti - Vârtop - Cotu Văii, fiind destinat în principal traficului agricol. La cum decurg lucrările, primarul comunei Albeşti estimează că în patru luni obiectivul va fi finalizat.

În cursul acestei săptămâni, consilierii locali au fost convocaţi de primarul Gheorghe Moldovan în şedinţă. Unul dintre proiectele înscrise pe ordinea de zi prevăd realizarea de reparaţii curente şi de lucrări de igienizare la cele patru unităţi şcolare şi patru grădiniţe. La acest capitol, autoritatea locală a alocat suma de 30.000 de lei. Un alt proiect face referire la şcoala nouă din Cotu Văii, fiind prevăzuţi în buget 100.000 de lei pentru montarea centralei termice şi racordarea şcolii la reţeaua electrică şi la cea de apă, precum şi la sistematizarea curţii unităţii de învăţământ prin împrejmuirea acesteia şi prin amenajarea aleilor, a spaţiului verde şi a trotuarelor. 

Amintim că fosta şcoală din sat a fost demolată la sfârşitul anului 2011. Primarul declară că şcoala va fi gata în toamnă, la momentul debutului anului şcolar. În noua şcoală, care este realizată la standarde europene, pot învăţa 200 de elevi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii